Narodno srečanje sester in bratov OFS 2018 - iz evangelija v življenje

Maribor, 25. junij 2018

V Mariboru smo se na praznik državnosti srečali sestre in bratje Frančiškovega svetnega reda.

Narodno srečanje se je odvilo ravno na dan mašniškega posvečenja, tako smo se najprej udeležili svete maše v stolnici, med katero sta bila posvečena dva diakona (Primož in Kristjan) in v mašnika minoritski brat Vladimir Rufin Predikaka.

Po slovesnosti smo se še malo zadržali v stolnici in o njej izvedeli nekaj dejstev (z nami je bil doktor zgodovine Martin Bele), nato pa krenili na pot proti frančiškanom, kjer se je odvil drugi del srečanja. V baziliki Matere usmiljenja so nas najprej pozdravili, nato pa pogostili s kosilom. Križni hodnik je tako postal prostor druženja ob hrani. Okrepljeni smo izbrali eno izmed treh možnosti za mini delavnice (še nekaj informacij o Mariboru - Martin Bele; predstavitev generalnega kapitlja OFS, ki se ga je udeležila s. Dorica Emeršič;  izdelovanje rož iz blaga - s. fani Pečar), nakar pa smo v cerkvi prisluhnili gledališki igralki Miladi Kalezić in bratu Jaru Kneževiću, kapucinu. Na svoj način je med njima pričeval tudi br. Janez Ferlež, ko smo lahko prisuhnili njegovi izvedbi pesmi. 

S. Dorica nam je vmes predstavila tudi projekt evropskih narodnih bratstev OFS Well4Africa, s katerim želijo v treh afriških državah zvrtati vodnjake. Več o njem lahko preberete tudi na tej splestni strani.
Opozorila nas je tudi na 40. obletnico potrditve vodila, ki jo sestre in bratje praznujemo v tem letu.


Srečanje smo sklenili s petimi litanijami Matere Božje, ki jih je vodil br. franc Kovše (OFM)

 

Spodaj v galeriji vas čaka nekaj fotografij s srečanja, več pa jih lahko najdete tukaj.

Oglejte si galerijo fotografij!
Vir: FSR, Avtor: fani

Vrni se na prvo stran