Kateheze – Marijine spodbude

Marija

Slovenija, 01. januar – 31 2017

Na tem mestu lahko najdete mesečne spodbude,  pripravljene v letu 2017, ki ga v OFS posvečemo Mariji.

“Jezusovo Mater je obdajal z neizrekljivo ljubeznijo, ker je rodila našega brata Gospoda veličastva. V njeno čast je prepeval posebne hvalnice, povzdigoval molitve, podarjal ji je toliko takšnih čustev, da jih človeški jezik ne more izraziti.”Tako Tomaž Čelanski v Frančiškovem življenjepisu (2 Cel 198) opiše odnos Asiškega ubožca do Device Marije. In nadaljuje: »To kar najbolj napolnjuje z veseljem je, da jo je postavil za Zavetnico Reda in je vse svoje sinove, ki jih je počasi zapuščal, skril pod njene peruti, da bi našli toplino in zaščito vse do konca.«

Zaradi tega (podobno misel najdemo tudi v Vodilu in Konstitucijah OFS) in ob praznovanju 100 letnice prikazovanj v Fatimi smo se v narodnem svetu OFS odločili, da leto 2017 še prav posebej posvetimo Mariji. Pri tem smo se ujeli tudi s papežem Frančiškom, ki je Marijo postavil v središče triletne priprave na svetovni dan mladih.

Za vsak mesec bomo tako predstavili spodbudo ob eni Marijini lastnosti. Pripravljeno lahko uporabimo tako za osebno molitev in premišljevanje kot tudi za del rednega srečanja bratstev OFS. Ker bodo spodbude objavljene tudi v reviji Brat Frančišek, bosta na spletno stran prihajali vedno v paru – za dva prihodnja meseca. Prve štiri je pripravila s. Valentina Ščuka.
Hkrati pa je vsako krajevno bratstvo tudi povabljeno, da izpelje “Marijino obiskanje” – projekt, ko skupaj s še enim bratstvom (ali skupino FO ali FRAMA) poroma k eni od številnih slovenskih Marijinih cerkva. Predlog za molitveno bogoslužje ob tem bo pripravljen v kratkem.
Pa ne pozabite poslati fotografij.

Lepo Marijino novo leto!

 

Pripete datoteke:

 januar 2017 – poslušnost
 februar 2017 – Marijino darovanje
 marec 2017 – Božja mati
 april 2017 – Mati bolečin
 maj 2017 – začetek našega veselja
 junij 2017 – srce Marijino
 julij 2017 – Kraljica stvarstva
 avgust 2017 – Vrata nebeška
 september 2017 – Kraljica družine
 oktober 2017 – Žena molitve
 november 2017 – mati usmiljenja