9. člen

Kaj kmalu v začetku septembra, ko v nas še utripa prazik Marijinega vnebovzetja, se veselimo praznika Marijinega rojstva. Prav zato je deveti člen več kot primeren za tokratno izdajo.
V vodilu nam je naročeno: “Devico Marijo, ponižno Gospodovo služabnico, pokorno Njegovim besedam in navdihom, je Frančišek obdal z neizrekljivo ljubeznijo in jo določil za varuhinjo in priprošnjico svoje družine. Frančiškovi bratje in sestre v svetu naj ji izpričujejo svojo gorečo ljubezen s posnemanjem njene brezpogojne pokorščine ter v zaupljivi in zbrani molitvi.”

Kakor Bog se naj tudi mi veselimo Marije. Od časa našega Gospoda Jezusa je bila naša najmočnejša posrednica, zaščitnica, pomočnica in vodnica. Njene besede v Kani: »Vina nimajo« še vedno odmevajo v nebesih v naše dobro. Kakor Jezus ni rekel “Ne” Mariji v Kani Galilejski, tako tudi Marija ni rekla “Ne” njemu pod križem. Sprejela je vse človeštvo za svoje otroke, resnično je naša Mati.

V obračanju na Božjo Mater nam lahko pomaga molitev: “Gospod Jezus, Tvoja Mati je njene skrbi predala v tvojo skrb in Ti si ji poplačal tako, da si svoje skrbi naredil za njene. Pomagaj nam spoštovati njeno vlogo v Tvojem načrtu odrešenja. Pomagaj nam ljubiti in moliti Marijo kot tvojo in našo Mater, kot nam je to tako dobro pokazal sveti Frančišek. Prosimo te za to milost v tvojem imenu, Tebe, ki živiš in kraljuješ z Očetom in Svetim Duhom na veke. Amen.”

Člen 9
Devico Marijo, ponižno Gospodovo služabnico, pokorno Njegovim besedam in navdihom, je Frančišek obdal z neizrekljivo ljubeznijo in jo določil za varuhinjo in priprošnjico svoje družine. Frančiškovi bratje in sestre v svetu naj ji izpričujejo svojo gorečo ljubezen s posnemanjem njene brezpogojne pokorščine ter v zaupljivi in zbrani molitvi.