ŠTUDIJSKI DAN

ŠTUDISJKI DAN
V idiličnem okolju minoritskega samostana sv. Petra in Pavla Ptuj in cerkvice sv Ožbalta na Ptuju se je odvil Frančiškov študijski dan, ki je združil srca in misli vseh, Frančiškovih. Dogodek, poln veselja, vere in druženja, je vključeval mašo, ki jo je vodil brat Primož Kovač.
Sestra Tina Dajčer je predstavila “Sončno pesem,” ki je ena izmed najlepših molitev svetega Frančiška in odseva njegovo ljubezen do stvarstva. Njena razlaga je prisotnim omogočila globlji vpogled v pomen in aktualnost te pesmi v današnjem svetu.
Delo po skupinah je potekalo v duhu sodelovanja in medsebojnega učenja, kjer smo bratje in sestra delili svoje izkušnje Božjega prečiščevanja, naše hvaležnosti in razumevanja Sončne pesmi.
Dan smo zaključili s skupnim kosilom, ki ga je s toplo gostoljubnostjo gostila minoritska provinca. To druženje je bilo priložnost za utrjevanje stikov in deljenje izkušenj med vsemi prisotnimi.
Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, ki so prispevali k uspehu tega čudovitega dne. Provincialu minoritske province p. Milan Kosu s skupnostjo za gostoljubje in vse priprave, provincialu kapucinske province br. Primožu Kovaču za darovano sv. mašo in organizacijo, in provincialni predstojnici mariborske province šolskih sester, sestri Tini Dajčer za njeno čudovito predavanje. Hvaležni smo vsem, ki so pomagali pri organizaciji Študijskega dne in vsem patrom, bratom in sestram, ki so s svojo prisotnostjo in aktivno udeležbo naredili dogodek tako zelo lep.
Naj nas Študijski dan spodbudi, da živimo z večjim zavedanjem in sočutjem do vsega stvarstva. Trudimo se živeti v duhu svetega Frančiška Asiškega, ki nas uči, da je v preprostosti bogastvo in da v dajanju prejemamo. Naj nas njegova “Sončna pesem” navdihuje, da vidimo lepoto sveta, ki nas obdaja in naj z vsakim dejanjem pripomoremo k miru in blaginji našega skupnega zemeljskega doma. Kot je sveti Frančišek nekoč rekel: “Začnite delati potrebno, nato delati tisto, kar je možno in nenadoma boste dosegli nemogoče.” Naj nas ta dan navdihne, da skupaj delamo korake k boljšemu svetu.
Foto: R.K, J.K.
Več fotografij na:
Video predavanja na:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja