IKONA KRALJICE FRANČIŠKOVE DRUŽINE V SLOVENIJI

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da v je Slovenijo priromala  ikona kraljice Frančiškove družine. V Sloveniji je od 1. februarja do 30. junija.
br. Tomaž Potokar ob prevzemu
Foto: s. Jana Potokar                                                                                                   Fotografija ikone: mednarodna FB stran potovanja ikone
Ikona Kraljice Frančiškove družine (Ikona Regina Familiae Franciscanae) je nastala 2018. leta v Litvi, ob 3. evropskem kongresu OFS-a in Frame. Blagoslovljena je bila 17. marca 2018. leta u Medininkaiu (Litva) in je začela svoje romanje po bratstvih OFS-a in Frame po Evropi.
Na ikoni so pod podobo Jezusa in Marije glavni zavetniki Frančiškove družine: sv. Frančišek, sv. Klara in sv. Elizabeta Ogrska.
Poslanstvo in cilj romanja ikone je obiskati sva krajevna bratstva OFS-a in Frame in na ta način prispevati k rasti zavedanja pripadnosti OFS-u in Frančiškovi družini in povezovanju Frančiškove družine v Evropi in ustvariti skupnost v molitvi.
Njena pripravljenost, da je vedno pristala na Božje pobude, je za nas navdih. Naj bo vedno z nami in nam pomaga, da bomo živeli v resničnem Frančiškovem duhu.
Link do natančnejše razlage:
Informacije o romanju ikone po Sloveniji molitev in navodila:

ROMANJE IKONE KRALJICE MIRU-  FOTOREPORTAŽE

SVEČANA PREDAJA IKONE – KRALJICE MIRU IN FRANČIŠKOVE DRUŽINE

 

Počaščeni smo, da smo lahko danes na Vidmu pri Ptuju predali sestram OFS iz Romunije, Ikono Marije Kraljice miru, ki je tudi ikona Frančiškove družine. Ta ikona simbolizira upanje, ljubezen in mir, ki ga vsi potrebujemo.

Spominja nas na pomen miru v naših srcih in skupnostih ter nas poziva, naj si sredi konfliktov in nemirov prizadevamo za razumevanje in medsebojno spoštovanje.

Ta daritev tudi krepi vez med našimi narodi, saj simbolizira prijateljstvo in solidarnost. Naj nas navdihne, da si skupaj prizadevamo za mir, blaginjo in srečo.

Naj Kraljica miru, ikona Frančiškove družine, IZPORSI PRI BOGU BLAGOSLOV IN MIR.

BOG blagoslavljaj Romunijo, Slovenijo in vse narode po svetu, da bi živeli v miru in slogi.

Naj bo ta ikona luč k harmoniji.

 

Hvala vam še enkrat in naj nas Bog vse blagoslovi.

OFS Slovenija

K.B. sv. Vid br. Jožef Kozel

Foto. Tjaša Kozel

Fotogalerija:

Facebook OFS
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Foto in tekst: Tjaša Kozel,  br. Jožef Kozel,

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO sveti Vid- Videm pri Ptuju

od 25. 6. 2024 do 30. 6. 2024

V naše bratstvo je prispela iz KB sveta Trojica v Halozah za nas je to velika čast. Bogu hvala za to milost. Vsak dan smo se bratje in sestre zbrali in molili v cerkvici svetega Vida na Vidmu pri Ptuju.

O, blažena Devica Marija, Kraljica miru,

Molitev

Ti si tista, ki si svetu prinesla najdragocenejši dar – svojega sina Jezusa Kristusa, Kralja miru. Prosimo te, podeli nam svoj mir, ki presega vse razumetje, in nas vodi v harmonijo in ljubezen.

Marija, Kraljica miru, pomagaj nam, da v svojih srcih in domovih ustvarimo oaze miru. Naj naše besede in dejanja vedno odražajo Kristusovo ljubezen in sočutje.

Prosimo te, blagoslovi naše družine in skupnosti. Naj v našem življenju vladata pravičnost in usmiljenje. Naj tvoja milost dotakne srca vseh, ki so obremenjeni z nemirom, strahom in sovraštvom.

O, Marija, Kraljica miru, posreduj za nas pri svojem sinu Jezusu, da bi lahko živeli v miru in harmoniji s seboj, z drugimi in z Bogom. Podari nam moč, da bi vedno iskali in delali za mir, tudi v težkih trenutkih.

Naj tvoj mir, ki prihaja od Kristusa, prevlada v svetu. Naj se končajo vojne in konflikti, naj zavlada pravičnost in ljubezen.

Z vso vero in zaupanjem te prosimo, usliši naše prošnje in nam podari tvoj blagoslov. Amen.

Foto in tekst: J. K.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO sveta Trojica v Halozah- Podlehnik

od 20. 6. 2024 do 26. 6. 2024

Bogu hvala za to milost, da smo lahko nekaj tako velikega.
 
Draga Marija – Kraljica miru, milosti polna,
k tebi se obračamo z zaupanjem.
Tvoja ljubezen je naša varnost,
tvoje varstvo je naša moč.
 
Marija, Kraljica miru,
pokaži nam pot k svojemu Sinu,
naj nas Njegova milost prežame,
naj nas Njegova ljubezen vodi.
 
Pomagaj nam, da bomo pričevalci miru,
prinašalci ljubezni in odpuščanja,
graditelji pravičnosti in sožitja.
Bodi naša priprošnjica pri Bogu,
naj nam podeli mir v srcih in svetu.
 
Marija, Kraljica miru,
moli za nas,
zdaj in vekomaj.
 
Fotografija nastala ob srečanju Župnijskih skupin Svete trojice v Halozah- Podlehnik
Foto : b. r.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO DORNAVA

od 16. 6.  2024 do 20. 6. 2024

Sestre Frančiškovega svetnega reda- K.B.  Dornava smo z velikim veseljem romale k  ikone Kraljice Miru, v cerkev svetega Petra in Pavla na Ptuju. Za nas je to bila  molitev,  duhovna obnova, in  krepitev povezanosti našega bratstva.

DRAGA MARIJA

Mati usmiljenja,
podeli nam milost, da bomo iskali tolažbo v tolaženju drugih,
razumevanje v razumevanju drugih,
ljubezen v ljubljenju drugih.

Kajti v dajanju prejemamo,
v odpuščanju nam je odpuščeno,
in v sledenju tvojemu Sinu,
najdemo večno življenje.

Amen.

Foto : p. Danilo Holc in s. Majda Šerona

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO PTUJ- sveti Peter in Pavel

od 13. 6.  2024 do 16. 6. 2024

Ikono Kraljice Frančiškove družine smo prejeli od KB sv. Jurij, dne 13.6., na praznik sv.  Antona Padovanskega. Ikona je ves čas ob oltarju, tako da  smo lahko vsak dan molili ob njej. Molitveno uro je imelo naše KB v petek, dne 14.6., pred večerno sveto mašo. Ker je p. Slavko na duhovnih vajah, je ikona ostala v kloštru in je nismo predali KB DORNAVA. Sestre so se 19.6. zbrale pri jutranji maši v naši cerkvi. Po maši so oblikovale molitveno uro. V tem milostnem času, ko je ikona pri nas, se zbiramo ob njej, prosimo in molimo za brate in sestre.

Mir in dobro !

Tekst : s. Majda Šerona

Foto : p. Danilo Holc in s. Majda Šerona

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO PTUJ- sv. Jurij

od 9. 6.  2024 do 13. 6.  2024

Na Gospodov dan , 9. 6. 2024 smo bratje in sestre sv. Jurija Ptuj, smo v cerkvi sv. Ožbalta  slovesno prevzeli ikono  Marije sv. Frančiška  in jo ponesli v našo domačo cerkev. Pred koncem svete maše smo jo slovesno, v spremstvu dveh ministrantov ikono izpostavili pred oltarjem. Predsednica bratstva je ob tem spregovorila nekaj besed, s katerimi je vzpodbudila in povabila k molitvi ob ikoni. .Ob izpostavljeni ikoni so se ustavljali domači farani in nekaj tujih in domačih turistov.

Molitev je potekala pred sveto mašo. Frančiškovi bratje in sestre smo se zbrali ob molitveni uri, kjer smo molili Serafinski rožni vene s premišljevanjem. Molitve smo namenili za različne namene ,potreb svete Cerkev ..Dne 13. 6.. 2024, pred jutranjo sveto mašo, smo ikono ponesli v sosednjo župnijo sv. Petra in Pavla. Molitev je Božji dar, ta dar naj potuje iz srca v srce in po priprošnji Sv. Frančiška, sv. Klare in Sv Elizabete, vse, ki se  zbirajo ob ikoni, napolni s še več miru in Ljubezni.
Sveta ikona v naš čas podarjena,
nas pesem, molitev ob tebi združuje.
Z milostjo Božjo, Srce Marije,
pot k miru nam kaže.
Pot čudovita Božjega Diha
nam za življenje,
novo upanje daje.
Kaže nam pot, za še več Ljubezni.
Da bratje in sestre po svetem Frančišku
bi novo življenje
v Bogu živeli.

Foto: s Dorica Emeršič

Tekst: s. Silva Žabota

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO PTUJ- sv. OŽBALT

od 5. 6.  2024 do 9. 6.  2024

Tako pa je bilo pri sv. Ožbaltu. Če ne bo nihče napisal, prispevam tole: Ikono Marije Kraljice Frančiškove družine smo sprejeli od KB Sveta Trojica v Slovenskih Goricah. Zbirali smo se ob njej v moli vi in ji priporočali Frančiškov svetni red in vse redove Frančiškove družine. V nedeljo, 9. junija, smo jo predali KB sv. Jurij Ptuj.

Foto in tekst:  s. Dorica Emeršič

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO SVETA  TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH

od 2. 6.  2024 do 5. 6. 2024

Molitvene ure, ki je trajala več kot eno uro se je udeležilo veliko vernikov. Molitveno uro smo popestrili tudi s petjem, tako da je bilo doživetje nadvse čudovito z duhovno povezanostjo.

Foto in tekst: br. Matej Emeršič in freepik.com
————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 • DOM STAREJŠIH V LENARTU

od 1. 6.  2024 do 2. 6. 2024

V domu starejših v Lenartu smo bili presenečeni in veseli, da smo bili tudi mi med izbranci  gostiteljev ikone Kraljice Frančiškove družine. Prav gotovo zaradi predsednice narodnega sveta OFS, Fani Pečar, ki zaradi bolezni biva pri nas.  Ikona je prispela v soboto, 1. junija ob enajstih in bila pri nas do nedelje popoldan. G. Kramberger, upokojeni nadškof, ki prav tako biva pri nas, je v popoldanski in nedeljski sv. maši razložil pomen ikone in čaščenja. V kapeli so se zato zbirali k molitvi. Pred odhodom smo imeli še lepo molitveno uro s pesmijo, litanijami, rožnim vencem in tišino, v kateri je Mami Mariji vsak izročal svoje skrbi, težave, zahvale in prošnje. Po odhodu iz kapele so ikono odnesli še v sobo s. Fani in potem je odpotovala k Sv. Trojici. Bogu hvala za ta milostni čas.

Tekst in foto: s. Anica Horvat

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO MARIBOR- SVETA MARIJA

od 28. 5.  2024 do 1. 6. 2024

 V Baziliki matere usmiljenja, kjer se srečuje naše bratstvom smo z velikim veseljem sprejeli ikono frančiškove družine, ikono kraljice miru. Sprejeli smo jo s pesmijo Bodi pozdravljena ter frančiškovo molitvijo Mariji, ki je napisana tudi na podobicah. Prebrali smo opis ikone in zapeli marijine litanije. Po molitvi je sledila sveta maša in je bila v znamenju ikone in svetega Frančiška, z željo, da bi vse spore in sovraštva zamenjala ljubezen. Tako smo tudi sveto mašo začeli s pesmijo o frančišku, V raju blaženem kraljuješ. Po sveti maši je pevec zapel še pravoslavno Marijino pesem Istočniče živonosni, ki je dala še dodatno obisku ikone še dodatno globino. Ikona nas je s svojim obiskom razveseljevala 5 dni. Pred njo smo molili vsak večer pred sveto mašo. Bila pa je  izpostavljena cel dan na oltarju, tako, da je imel vsak možnost se srečati z njo z osebno molitvijo.
Vernikom in obiskovalcem Bazilike smo ponudili tudi podobice z ikono ter izpostavili njeno razlago.  V dneh obiska nas je zelo povezala v molitvi in tako smo jo z molitvijo tudi pospremili v sosednje bratstvo.
Vse dobro,
sestra Suzana Markovič
Tekst in foto: sestra. Suzana Markovič

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO MARIBOR- SVETI JOŽEF

od 25 .5. 2024 do 28. 5. 2024

Ikona Kraljica Frančiškove družine je bila v naši župniji Sveti Jožef Maribor. Pri obeh nedeljskih mašah smo občestvu predstavili pomen ikone. Prav tako smo molili serafinski rožni venec in molitev pred sveto mašo.

Mir in dobro.
Foto in tekst: brat  Bogomir Brečko

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO LAPORJE

od 21 .5. 2024 do 25. 5. 2024

V našo župnijo sv. Filipa in Jakoba je priromala ikona Kraljice Frančiškove družine iz Slovenske Bistrice. Vsak dan eno uro pred sveto mašo je bilo izpostavljeno Najsvetejše. S tem duhovnim dejanjem ob ikoni smo še bolj začutili kako potrebna je molitev na priprošnjo Božje Matere Marije, sv. Frančiškom, sv. Klaro, sv. Elizabeto. Hvala gospodu župniku Francu Mlakarju za njegove spodbude in sodelovanje. Bogu hvala za to pobožnost ob ikoni, ki krepi našo duhovno rast.
Foto in tekst: br. Zlatko Gumzej

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO SLOVENSKA BISTRICA

od 18. 5. 2024 do 21. 5.  2024

Sveta Marija, ti, ki si prepoznala
Božjo voljo v svojem življenju,
nam pomagaj slediti tvojemu zgledu ponižnosti in poslušnosti.

Prosimo te, prinesi mir našim družinam,
našim skupnostim in celemu svetu.
Naj tvoje srce, napolnjeno z ljubeznijo,
bdi nad nami in nas varuje pred vsem zlom.

Po tvojem materinskem posredovanju,
naj v nas vedno prebiva Kristusov mir.
Vodi nas k svojemu Sinu, Jezusu,
ki živi in kraljuje na veke vekov.

Foto: brat Goran Sabolić

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO VITANJE

14. 5. 2024 do18. 5. 2024

Ikona nas je povezala, skupaj smo molili in iskali notranji mir. Bilo je lepo doživetje, saj smo občutil bližino Boga in sveti  mir, ki ga je težko opisati z besedami. Upam, da bo ta mir trajal in da nas  bo Kraljica Miru še naprej varovala.

Foto: s. Marija Kačičnik Jančič

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO sv. Cecilija- CELJE

od 11.  5.  2024 do 14.  5.  2024

Verjetno je bil to kar Božji načrt, da je ikona Kraljice Frančiškove družine priromala v času majniških šmarničnih pobožnosti v župnijo sv. Cecilije v Celju. Gostili smo jo kar štiri dni in na zadnji dan na torek smo jo počastili s svojimi molitvami tudi Frančiškovi bratje in sestre iz našega krajevnega bratstva skupaj z ostalimi verniki naše župnije. V cerkvi smo se zbrali že ob 16.45 uri. Kljub dolgi molitveni uri nam je čas hitro minil. Sprva smo molili sami, a bolj ko se je bližal čas, ko po navadi pričnemo z molitvijo rožnega venca, vedno več je bilo pri molitvi tudi ostalih vernikov. Proti koncu nas je bilo precej več kot običajno pri molitvah rožnega venca. Še posebej smo bili veseli obiska otrok, ki so prišli nekoliko prej k maši in šmarnicam. Molitve je vodil naš duhovni asistent kapucin br. Jurij. Molili smo za potrebe našega KB in za ostale Frančiškove brate in sestre v naši domovini in po svetu. Molili smo tudi za Cerkev, za naše družine, duhovnike, za našo domovino in za mir v svetu. Br.
Juriji, ki je tudi maševal, je pri pridigi otrokom še posebej predstavil ikono Kraljice Frančiškove družine in namen naših molitev. Ob koncu maše smo skupaj z otroki še poromali do kapele Lurške Marije in z šmarnično pobožnostjo zaključili to prečudovito spomladansko popoldne.
Foto in tekst: br.  Darko Potočnik
Foto in tekst: br. Darko Potočnik
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO MOZIRJE

od 7. 5. 2024 do 11. 5. 2024

Draga presveta Marija

varuj nas v težavah in nas podpiraj v naših naporih za mir, spravo in pravičnost. Pomagaj nam, da bomo skrbeli za naše brate in sestre ter za ves svet, tako kot Frančišek, ki je ljubil vsa Božja stvarstva. Prosi za nas pri Bogu, da bomo znali ceniti preprostost življenja, da bomo znali deliti z drugimi in biti orodja miru in veselja v tem svetu.

Foto:  s. Mojca Špende

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO NAZARJE z brati FRANČIŠKANI IN SETRAMI  KLARISAMI

od 1. 5. 2024 – 7. 5. 2024

Veseli smo, da je začetku šmarnične pobožnosti Ikona Kraljice Frančiškove družine priromala s Primorske na Štajersko, v Nazarje, kjer živimo in se zbiramo bratje in sestre iz vseh treh
Frančiškovih redov. Sonce je še močneje posijalo, ko jo je g. župnik Damijan Bajec 30. aprila popoldne pripeljal iz Tolmina v samostan sester klaris. V sestrski kapeli smo se ob njej zbirali pri
molitvi in sveti maši in obenem lahko počastili relikvije sv. Frančiška, sv. Klare in sv. Elizabete. 1. maja smo po slovesni sveti maši peli lavretanske litanije Matere Božje z odpevi. 4. maja smo poleg
prvo sobotne pobožnosti imeli s člani OFS Nazarje še molitveno uro, ki jo je vodila predsednica Mojca Špende. Ikona je nato poromala v cerkev. V soboto in nedeljo je bila Ikona ob glavnem oltarju kjer so se župljani zbirali ob njej pri sveti maši. V ponedeljek zvečer so ob njej molili sestre in bratje OFS ter skupnost patrov in sester iz frančiškanskega samostana. Po tej molitveni uri se je
spet vrnila h klarisam. Ob Kraljici Frančiškove družine smo ob prošnjih dnevih prosili tudi za blagoslov, da nam dobri Bog »ohrani sadove zemlje«, ter za Božje varstvo in usmiljenje, da se ne bi
nikoli več ponovilo, kar so lansko leto v teh krajih povzročile silne poplave, in da bi nam bila v prihodnje »Božja roka mila« – kakor imajo navado reči v Savinjski dolini.
O da bi sončna duhovnost naših ustanoviteljev odsevala v naših srcih in v našem življenju, da bi se izpolnila Jezusova beseda, ki je odmevala v teh dneh: »Ostanite v moji ljubezni … da bo moje
veselje v vas in da se vaše veselje dopolni« (Jn 15, 9b.11).

Tekst: Sestre klarise

Foto: s. Mojca Špende

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO TOLMIN

od 26. 4. 2024 do 30. 4. 2024

Gospod, daj nam mir, mir v naših srcih, mir v naših domovih, mir v našem svetu.
Naj tvoja ljubezen prežema naše misli, naša dejanja, našo prisotnost. Pomagaj nam prepoznati tvoj obraz v vsakem človeku, ki ga srečamo.
Nauči nas potrpežljivosti in razumevanja, da bi gradili mostove, ne zidov. Daj nam modrost, da bomo delovali s sočutjem in pravičnostjo.
Pomiri naše nemirne duše, in nas napolni s svojim trajnim mirom, ki presega vsako razumevanje. Amen.

 

Foto in tekst: s. Marinka Kenda


 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO KOSTANJEVICA V NOVI GORICI 

od 21. 4. 2024 do 26. 4. 2024

Z možem sva šla iskat ikono Kraljice miru v Vipavski Križ. Po jutranji maši smo še skupaj molili. Zvečer smo jo izpostavili v samostanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Kostanjevici. Pri nas je ostala štiri dni. Poleg molitve pred sv. mašo smo tudi zvedeli o pomenu vseh delov ikone; od potez na obrazu, do vseh znakov na oblačilih in o pomenu barve oblačil.
Ikona nas je povezala v molitvi, v premišljevnju o vlogi bratstev med vsemi ljudmi in v molitvi, da bi na svetu zvladal mir.
Mir in dobro!
Foto in tekst: s. Silva Valič
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO VIPAVSKI KRIŽ

od 15. 4. 2024 do 20. 4.  2024

Ikono Frančiškove družine  smo prejeli od krajevnega bratstva Podnanos zelo velik dogodek za našo bratstvo in celotno župnijo. Ob njej smo se srečevali in molili. S. Marija Vrtovec in br. Marjan Potočnik sta  z veliko topline do Ikone in  bratstva  poskrbela za  romanje podobe  Iz Vipavskega Križa  v Novo Gorico. V bratstvo Kostanjevica  iz NG, sta jo odnesla  Silva in Stane Valič.

Foto in tekst: Barbara Furlan

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 • OFS KRAJEVNO BRATSTVO PODNANOS

od 10. 4. 2024 do 15. 4. 2024

Dne 10. 4. 2024  je naše krajevno bratstvo Podnanos sprejelo ikono Frančiškove družine, ki je prišla iz krajevnega bratstva  Koper. Pri sveti maši v Podnanosu smo se dobili z krajevnim bratstvom  Vipavski križ in skupaj počastili to svetinjo. Po maši smo odšli v župnijski dom, kjer smo imeli srečanje, katehezo, druženje in molitev. Ob koncu je sledilo druženje z agape.
  

foto in tekst: s. Bruna Žgur

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 • OFS- KRAJEVNO BRATSTVO KOPER

7. 4. 2024 do 10. 4. 2024

V tišini pred Ikono Kraljice Frančiškove družine in molitvi nas je njena podoba spomnila na neizmerno ljubezen in milost, ki presegata vse meje. Bogu hvala za to priložnost.
foto: s. Marija Lovrič

    

——————————————————————————————————————————————————————————————————-
 • OFS- KRAJEVNO BRATSTVO PIRAN
7. 4. 2024  smo se sestre in bratje KB Piran poslovili od ikone in jo predali krajevnemu bratstvu Koper. Skupno molitveno in bratsko srečanje je bilo izredno prijetno. Hvala naši Kraljici, sv. Frančišku, sv. Klari, sv. Elizabeti in seveda usmiljenemu Očetu, ki so nas povezali v eno družino.
Foto in tekst br. Mirko Potočnik
Mir in dobro!
Mirko

Danes 3. 4. 2024 so se pred ikono Kraljice Frančiškove družine zbrali in ob njej molili slovenski duhovniki iz avstrijske Koroške, ki so bili v minoritskem samostanu v Piranu na kratkem obisku.

Foto in tekst; br. Mirko Potočnik

 


 • OFS- KRAJEVNO BRATSTVO ŠKOFJA LOKA, KRAJEVNO BRATSTVO ŠENČUR in KRAJEVNO BRATSTVO KRANJ- PRIMSKOVO

Drage sestre in bratje. Ob spominu na molitev pri ikoni (priponka) vam želim obilo miru in doživeti Velikonočni čas.
Br.Aleš

16.  3. 2024  do 24. 3. 2024

Foto in tekst br. Aleš Murn

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS KARJEVNO BRATSTVO KAMNIK

ALELUJA. Bilo nam je v veliko veselje in čast, da je naše bratstvo bilo del nečesa tako velikega.

9.3. 2024  do 17. 3.  2024

Foto: sestra Mojca Šušnik

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 • OFS – KRAJEVNO BRATSTVO ŠTEPANJA VAS

2. 3. 2024 do 9. 3. 2024

Ob ikoni Kraljice Frančiškove družine nam je bilo zelo lepo. Združila nas je v molitvi. Takšne dragocenosti  v našem bratstvu in župniji še ni bilo.

foto: Brat Klemen Verde

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS- KRAJEVNO BRATSTVO BREZJE in  KRAJEVNO BRATSTVO JESENICE

Na prvi petek v mesecu, 1. marca 2024, smo ikono sprejeli v baziliki Marije Pomagaj. Ob p. Robertu Bahčiču OFM, duhovnem asistentu KB Brezje ter KB Jesenice, sta jo sprejeli predsednici bratstev, s. Anica Švab ter s. Meta Razingar.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS- KRAJEVNO BRATSTVO NOVO MESTO -sv Lenart
ROMANJE  IKONE KRALJICE FRANČIŠKOVE DRUŽINE Z RELIKVIJAMI IN OLJENKE MIRU INI👼😇🙏
V času od nedelje, 18. 2. do sobote, 24. 2. 2024 smo v naši župniji gostili Oljenko (luč miru) in ikono Kraljice Frančiškove družine z relikvijami sv. Frančiška, sv. Klare in sv. Elizabete Ogrske. Imeli smo to čast in privilegij, da smo v naši sredi gostili oba znamenja hkrati. Oljenko miru smo prejeli od skupnosti šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja in ikono Kraljice Frančiškove družine iz skupnosti v Sostrem. Slovesna predaja se je zgodila v nedeljo med družinsko sveto mašo.
Med tednom smo se vsak dan pol ure pred sveto mašo zbrali v molitvi pred Najsvetejšim, nato pa mašo sooblikovali s prebiranjem spisov iz življenja serafinskih svetnikov ali dogodkov povezanih s svetim Frančiškom. Brali smo o življenju sv. Frančiška, sv. Klare, sv. Elizabete Ogrske, o nastajanju tretjega reda ter o prejemu stigem na gori La verna. Mladi iz župnije so veroučencem vseh razredov med veroukom predstavili življenja svetnikov, v ta namen smo tudi ob stranskem oltarju uredili pano s kratkimi izseki iz njihovih življenj. V času mladinskega verouka smo medse povabili pričevalca Nino in Klemna Šavli, ki sta mladim približala delovanje sv. Frančiška in ga skupaj z njimi iskala v vsakdanjem življenju.
Ikona Kraljice Frančiškove družine je v dopoldanskem času romala tudi do naših bolnih sester, ki se zaradi bolezni dogajanja v župniji žal niso mogle udeležiti.
Naše mlado bratstvo je bilo v tem tednu blagoslovljeno z obilico milosti, zato sta bila poglobitev vere ter zaupanja neizbežna. Hvaležni smo za tako izjemno priložnost in kličemo božjega blagoslova nad vse skupnosti, ki bodo v prihodnje gostiteljice luči miru in ikone Kraljice Frančiškove družine.
s. Helena Molan
OFS Novo mesto – sv. Lenart
          

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 • OFS- K. B. SOSTRO

Od 10. do 17. februarja je bila Ikona v našem bratstvu. Vsak dan smo jo imeli pri sv. maši in potem v učilnici, kjer smo imeli kratko molitev. En brat ali sestra jo je prinesel in drug odnesel, tako je romala med nami. Zadnji dan je bila z nami na duhovni obnovi.

Mir in dobro!
Fotografija in tekst: Franc  Birk
 
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
 • OFS –K.B. ŠIŠKA in K.B. MARIJINO OZNANENJE

Ikona je bila pri nas od 3. 2. 2024 do 11. 2. 2024. Zelo smo je bili veseli.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 • OFS –K.B. VIČ

28. 1. 2024 do 3. 2. 2024

Smo prvo bratstvo v  Sloveniji, ki je prijelo Ikono  KRALJICE FRANČIŠKOVE DRUŽINE Z RELIKVIJAMI. To nam zelo veliko pomeni. Ob ikoni smo se zbrali in molili.

foto: sestra Anamarija Klinc in br. Andrej Bogataj

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja