24. člen

Vsebina spodnjega člena je zelo pomembna za bratsko življenje, saj gre za bratsko animacijo:
Za pospeševanje občestva med člani naj svet poskrbi za redne sestanke in pogosta srečanja, tudi z drugimi Frančiškovskimi skupinami, posebno z mladinskimi. Pri tem naj uporablja najbolj primerna sredstva za rast v Frančiškovskem duhu in cerkvenem življenju, ko vsakogar spodbuja za življenje v bratstvu. Tako občestvo naj se nadaljuje tudi z rajnimi brati in sestrami, ko darujemo molitve za njihove duše.

Ta člen spodbuja svet, da poskrbi ne samo za srečanja bratstva ampak za srečanja še z drugimi skupinami, zlasti s skupinami v župniji, da se ne zapre in ne postane geto. Dobro je, če OFS skrbi predvsem za povezovanje s FRAMO.

Srečanja bratstva ne smejo biti monologi duhovnega asistenta ali tistega, ki srečanje pripravlja temveč se morajo vsi vključiti v pogovor preko vprašanj ali pa iz tega kar se je zgodilo doma, v službi, v politiki, v družbi,… Treba je paziti, da se na srečanjih vsi počutijo domače in sprejeti in da se posledično veselijo življenja po Vodilu.

Bratstvo se mora zavedati tudi, da se občestvo, ki nastane za časa življenja, nadaljuje tudi po smrti, ker se pokojnega člana spominjamo v molitvah, pri svetih mašah, v pogovorih, ko se spominjamo njegovih kreposti,… Zelo lepo je tudi, da se vsi člani udeležijo pokojnikovega pogreba in pogrebne maše. To je zelo zgovorno dejstvo, da je pokojni pripadal neki duhovni družini.

Člen 24
Za pospeševanje občestva med člani naj svet poskrbi za redne sestanke in pogosta srečanja, tudi z drugimi frančiškovskimi skupinami, posebno z mladinskimi. Pri tem naj uporablja najbolj primerna sredstva za rast v frančiškovskem duhu in cerkvenem življenju, ko vsakogar spodbuja za življenje v bratstvu.
Tako občestvo naj se nadaljuje tudi z rajnimi brati in sestrami, ko darujemo molitve za njihove duše.