Pokrajinski tabor OFS Mb pokrajine

25. junij – dan državnosti – je dan, ki je znotraj Frančiškovih v Mb pokrajini namenjen temu, da se dobimo (zadnja leta na Vidmu pri Ptuju) na pokrajinskem taboru.
Letošnji je potekal pod geslom Glasniki veselja in upanja. Po Božji previdnosti sta bili glavni gostji s. Grazyna Mech in s. Dorica Sever, obe iz instituta Frančiškank Marijinih misijonark.
Pogovor z njima je bil ena od osrednjih točk dneva. Tega smo začeli s sveto mašo, ki jo je vodil minoritski provincial br. Milan Kos, ki nas je v pridigi spodbujal, naj pogledamo, katere obleke (meščansko, viteško …) moramo odvreči, da bi mogli slediti zgledu svetega Frančiška.
Po okrepčilu s kavico in sladkim sta nam obe sestri predstavili svojo življenjsko pot in izkušnje, ki sta jih na njej dobili. Posebej pa sta se nam prikupili s svojo medsebojno naklonjenostjo, preprostostjo in pristnostjo. Pogovor je vodil br. Jože, predsednik KB Videm, poslušate ga lahko na povezavah spodaj.
Srečanje smo zaključili z običajnim Bratom ognjem – srečanjem v Frančiškovem parku, litanijami in zaključnim blagoslovom.

Hvala vsem navzočim, posebej bratstvu na Vidmu in vsem, ki so kakorkoli doprinesli, da je dan izzvenel v res lepem, bratskem vzdušju.

Posnetek pogovora in predstavitve inuitske dežele.

https://ofs.si/datoteke/pogovor-s-sestrama-FMM.mp3

https://ofs.si/datoteke/med-inuiti.mp3

 

Srečanje lahko podoživite (ali pregledate) tudi preko spodnjih fotografij, ki jih je posnel br. Tonček Horvat ali pa na facebook strani OFS  ali na povezavi– slednje je posnel br. Darko Potočnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja