volilni kapitelj v KB sv. Jurij, Ptuj

Bratje in sestre KB sv. Jurij Ptuj smo praznovali volilni kapitelj v nedeljo, 6. 11. z začetkom ob 15.00 uri. Vodila sta ga br. Jože Kozel in p. Tarzicij Kolenko. Zbralo se je sedem sester in bratov od 11 z zaobljubo.

Po uvodni pesmi in pozdravu predsednice je sledil nagovor DA p. Andreja Feguša, ki je primerjal Frančiškov in naš čas in nas vprašal, ali sledimo izzivom časa, kot je to storil Frančišek. Sledila je izvolitev tajnice kapitlja (Doroteja Emeršič) in števcev glasov: Marjan Tikvič in Marjana Murko.

Predsednik kapitlja br. Jože je izrazil veselje nad dejstvom, da smo se zbrali k praznovanju kapitlja in nas spodbudil, da bi pogumno sprejeli službe. Poročilo sta podali predsednica KB in blagajničarka, DA je sprejel svojo službo šele prejšnji mesec in še ne pozna dela v KB, zato ni bilo poročila.
P. Tarzicij je v spodbudnem govoru poudaril, da je OFS veliko več kot gibanje in da so zaobljube udejanjanje krstne obljube, bratstvo pa ni klub, temveč živo občestvo.

Sledile so volitve, v katerih so vse službe  bile izvoljene v prvem krogu. Svet krajevnega bratstva sedaj izgleda takole:
predsednica: s. Silva Žabota, 
podpredsednica in tajnica s. Doroteja Emeršič,
blagajničarka s. Marjana Murko,
odgovorni za vzgojo: br. Marjan Tikvič,
bratska animatorka s. Frančiška Črešnjevec.

Predsednik kapitlja br. Jože nam je zaželel, da bi nas služenje drug drugemu izpolnjevalo in da bi drug ob drugem rasli. Enako novemu svetu želimo tudi vsi ostali frančiškovi

Mir in dobro!
(zapisala: Doroteja Emeršič, tajnica kapitlja)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja