V KB OFS pri sv. Jožefu v Mariboru imajo novo vodstvo

ZAPISNIK VOLILNEGA KAPITLJA V KB SV. JURIJ PTUJ, 6. 11. 2022

 

Po mandatu, ki se je zaradi  korona časa podaljšal s treh let na 56 mesecev (skoraj pet let), smo v KB sv. Jožef Maribor ponovno praznovali volilni kapitelj. V terminu, ko se bratstvo tudi običajno dobiva (v ponedeljek, 14. novembra, zvečer), sta ga odvodila s. Dorica Emeršič in p. Boris Markež, OFM s pokrajinske ravni. S. Dorica nas je po zgledu dnevne Božje besede, spomnila na prvotno ljubezen (prim. Raz 1,1-4;2,1-5), p. Boris pa je opozoril na dejstvo, da praznujemo kapitelj v srečnem/veselem mesecu (saj je v novembru praznik vse svetih, pa vernih duš dan, pa god sv. Elizabete in god vseh svetih iz Frančiškovih redov … Ob vseh teh svetnikih se nam res ni treba bati, da bi ne imeli pomoči in podpore, če sprejmemo katero od služb.
Spodbudi sta padli na plodna tla, saj so volitve potekale hitro in uspešno (le en krog  je bilo treba ponavljati). V novem mandatu bo bratstvao pri svetem Jožefu vodil svet, ki ga sestavljajo:
predsednik: br. Bogomir BREČKO,
podpredsednica: s. Bernarda BAN,
tajnica: s. Marcela BREČKO,
blagajničarka: s. Mimica KUZMAN,
odgovorna za vzgojo: s. Andreja ŠTUNF,
bratski animator: br. Slavko ŽIŽEK.

Po uspešni drugi seji kapitlja je sledil še agape, ki je običajen na vsakem srečanju.
Najlepša hvala dosedanji ekipi, hvala s. Dorici in p. Borisu. Novemu svetu pa želimo veliko blagoslova in poguma za služenje, ki je pred njimi.

Spodaj je še nekaj fotografij s s kapitlja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja