volilni kapitelj OFS Slovenije

»Predaj se vetrom – naj gre, kamor hoče!
Naj srce se navriska in izjoče!
Vendar mornar, ko je najvišji dan,
izmeri daljo in nebeško stran.«
(Oton Župančič)

 

Ko je sedanja ekipa narodnega sveta  pred štirimi leti v jeseni začenjala svoje služenje, si niti predstavljali nismo, v kako posebnem času bo le-to potekalo. Najprej pandemija korone in zadnje mesece vojna v Ukrajini sta vse običajne stvari postavili na glavo in temeljito pobrisali prah z naše rutine in vsega, kar smo imeli za samoumevno in skoraj nespremenljivo. Hkrati pa sta dali nešteto priložnosti, da ponovno zbistrimo prioritetno lestvico, da v negotovi situaciji prepoznamo Božje načrte in da se zavemo vrednosti bratstva in miru.

Po štirih letih (mandat NS je bil zaradi pandemije podaljšan, Konstutucije nam namreč narekujejo obhajanje kapitlja na tri leta) je tako pred nami narodni volilni kapitelj, ki bo od 20. do 22. maja 2022 v Kančevih.

Tri dni, ki jih bomo živeli skupaj, bomo v molitvi in razločevanju v Svetem Duhu posvetili pregledu prehojene poti od prejšnjega kapitlja, izvolili sestre in brate, ki nas bodo kot narodni svet vodili prihodnje obdobje ter skupaj začrtali temeljne smernice za novi mandat.

Vsem sestram in bratom, ki ste delo Narodnega sveta v minulih letih podpirali z molitvijo in vsakovrstno pomočjo, se iskreno zahvaljujem. Verjamem, da bo tudi nova ekipa deležna podobne naklonjenosti in bratskih spodbud.

Na priprošnjo sv. Frančiška. sv. Klare, sv. Elizabete in sv. Ludvika ter ostalih frančiškovskih svetnikov, naj nas vse dobri Bog blagoslavlja, v kraje, kjer vlada vojna, pa prinese razumevanje in mir.

 

Mir in vse dobro!
fani Pečar,
predsednica NS OFS Slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja