novo vodstvo v krajevnem bratstvu OFS Škofja Loka

POROČILO O KAPITLJU KRAJEVNEGA BRATSTVA  OFS ŠKOFJA LOKA

Kapitelj je potekal 7. maja 2022 v obednici kapucinskega samostana Škofja Loka. Navzočih je bilo 28 bratov in sester z obljubami, duhovna asistenta brat Jožko in brat Bernard, predstavnika pokrajinskega bratstva Ljubljana – predsednica, sestra Mateja Trajbarič, in pater Slavko Stermšek – ter predstavnik bratstva Primskovo brat Igor Belehar.
Zaradi opravičenih razlogov je bilo odsotnih 18  bratov/sester.

Brat Aleš je podal poročilo prejšnjega vodstva. Sledil je nagovor duhovnega asistenta brata Jožka. Izpostavil je misel, da naj bi bili redovniki kot okna, skozi katera naj bi drugi gledali, kdo je Bog. Hkrati pa je poudaril, da je tretji red pomemben za samostan, saj prinaša drugačno življenje in informacije. Hvaležen je za vsako služenje.

V krajevno bratstvo je bila sprejeta sestra Emina Mulalić. Zaobljube je naredila v bratstvu na Brezjah, zdaj pa živi v Ljubljani in si je želela postati del naše družine.

Izvoljeni so bili naslednji bratje in sestre:

  • predsednik pokrajinskega bratstva: brat Aleš Murn;
  • podpredsednik: brat Rok Liebhart;
  • tajnica: sestra Bernarda P. Žumer;
  • blagajničarka: sestra Sonja Bonča;
  • odgovorna za vzgojo: sestra Alenka Liebhart;
  • bratska animatorka: sestra Ksenija Šmid.

Potrjeni sta bili tudi službi, ki nista voljeni: odgovorna za skrb za starejše je sestra Danica Demšar, odgovorna za prostore P’r kapcinarju pa sestra Irena Kuralt.

Razšli smo se po skupnem kosilu in druženju, veseli in hvaležni, da imamo eden drugega.

Zapisala: Bernarda P. Žumer

Hvala lepa za vse narejeno do sedaj prejšnji sestavi krajevnega sveta, novi pa obilo Božjega blagoslova pri njihovem služenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja