skupna medverska molitev za konec epidemije – 22. april 2020

Iz Italije, krajevnega bratstva OFS Milano prihaja naslednja spodbuda:

Dragi sestre in bratje!

Krajevno bratstvo OFS San Francesco Rosetum iz Milana (moje bratstvo) in zveza Alba, ki se je oblikovala v Turčiji na pobudo Fethullaha Gulena in je prisotna tudi v Italiji v turški diaspori, sta že nekaj let nazaj ustanovila skupino, imenovano La Tenda di Damietta (šotor v Damiette), katere namen je izvajanje in spodbujanje medverskega dialoga v skladu z zgledom, ki ga je dalo srečanje svetega Frančiška Asiškega in sultana Malika Al Kamila v kraju Damiette (Egipt) leta 1219 .

Danes, kot lahko preberete v priloženem letaku, skupina Tenda di Damiette vabi vse ljudi dobre volje (ženske, moške, odrasle in otroke) k trenutku razmišljanja in molitve, tihe in osebne, namenjene za konec pandemije. Da bi lahko, kot kaže podoba na letaku, rane, ki jih je povzročila, postale osnova za začetek nove družbe, ki bo dajala prednost harmoniji, solidarnosti in občestvu med narodi z vidika univerzalnega miru.

Upam, da se strinjate s predlogom in boste spodbudo podprli.

Povezani v molitvi.

br. Attilio

 

Pridružimo  se tej pobudi 22. aprila 2020 ob devetih zvečer. V priponki pa je letak z besedami različnih verskih voditeljev sedanjega časa (papeža Frančiška, bivšega imama Fethullaha Gülena, rabina Riccarda Di Segnija in budističnega pisca Phra Paisal Visala) – molitev 22. aprila .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja