sklic duhovnega kapitlja OFS v aprilu

Kot nosilci miru naj se (sestre in bratje OFS) zavedajo, da ga je treba neprestano graditi; z dialogom naj iščejo pota edinosti in bratskega razumevanja in naj zaupajo v navzočnost Božjega kvasa, ki je v človeku, in v preoblikovalno moč ljubezni in odpuščanja.

(Vodilo OFS, člen 19)

 

Za: predsednike in duhovne asistente KB OFS Slovenije

 

Drage sestre in bratje OFS ter duhovni asistenti!

Sklicujem Narodni duhovni kapitelj Frančiškovega svetnega reda Slovenije in vas vabim, da se od 24. do 26. aprila 2020 dobimo v Domu duhovnosti sv. Benedikt v Kančevcih.

V letu, ko v katehezah OFS odkrivamo bogastvo odnosov, nosi duhovni kapitelj naslov Kakor tudi mi odpuščamo. O odpuščanju, ki bo glavna tema, bosta z nami delila znanje in izkušnje ga. Romana Bider in p. Bernard Goličnik (OFM). Hkrati pa čas, preživet skupaj, uporabili za druženje,izmenjavo izkušenj in predstavitev stvari, ki jih pripravljamo na narodni ravni.

Za odprtost Svetemu Duhu se v pripravi na kapitelj priporočimo zavetnikom našega reda; materi Mariji, sv. Klari in sv. Frančišku, sv. Elizabeti Ogrski in sv. Ludviku IX. ter našim krstnim zavetnikom. Lepo vabljeni!

 

Mir in dobro!

Fani Pečar

predsednica NS OFS

Prijavnico,  ki je bila sicer poslana na vsa krajevna bratstva in kjer najdete podroben dnevni red, lahko najdete spodaj.

vabilo – prijavnica – duhovni kapitelj2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja