Pismo s pokrajinskega sveta OFS MB pokrajine

Ob začetku novega mandata PS OFS MB pokrajine je v imenu novo-izvoljenih sestre in bratov poslala pismo predsednica PS s. Dorica Emeršič. Takole se glasi:

Dragi sestre in bratje OFS!
Mir in dobro kličemo v vaša bratstva, v vaše družine, v radosti in stiske, v vsakdan, ki ga živite vsak na svoj način. V teh jesenskih dneh, ko pobiramo sadove zemlje in se zanje zahvaljujemo, se zahvaljujemo tudi za vsakega izmed vas.

Vaši sestre in bratje, ki smo sprejeli službo v novem pokrajinskem svetu, molimo za razsvetljenje, kako bi najbolje služili sestram in bratom v OFS in Cerkvi na  Slovenskem. Ob začetku novega mandata želimo prisluhniti vam, dragi sestre in  bratje, da bi tako skupaj stopali naprej v zvestobi naši karizmi, da bi utrdili vezi edinosti in pospeševali vključevanje novih sester in bratov v OFS.

V nagovoru na volilnem kapitlju, ki je bil 9. oktobra v Celju, je duhovni asistent p. Boris Markež OFM dejal: »Tudi če smo včasih malodušni zaradi števila sester in bratov v naših bratstvih, nam Jezus pravi: ‘Kjer sta dva ali so trije zbrani v mojem imenu, sem jaz sredi med njimi’, kar je zadosten razlog za zbiranje«. Ne zbiramo se zato, da bi klepetali ali jamrali, ampak zato, ker nas spodbuja gorečnost za naše bratstvo; skupaj pridemo zato, da molimo in si podelimo spoznanja o tem, kako čudovite stvari se dogajajo, če hodimo vztrajno po poti evangelija. Spoznavanje lepote življenja skozi oči svetega Frančiška pa je spodbuda, ki se nikoli ne konča.

»Jezus ni samo čakal, da se mu bodo drugi pridružili. Hodil je okrog in druge vabil na pot. Enako je tudi naša naloga, da drugim kažemo lepoto hoje za Jezusom v OFS«. Tako tudi mi: ne z nagovarjanjem, ampak z veseljem, ki ga dajeta vera in upanje, hodimo še naprej po njegovi poti in s tem vabimo še druge, da hodimo skupaj.

»Pri tem naj nam pomaga ob naših OFS zavetnikih tudi množica serafinskih svetnikov, ki naj zaradi naših prošenj v nebesih ne bodo pri miru,« je zaključil p. Boris. V trdni veri v občestvo svetnikov se obračajmo na svete, ki so že v nebeški slavi. Njihova pomoč zagotovo ne bo izostala.

Na koncu pa vas vabimo, da se vsak dan trudimo za povezanost. Pokličite nas, pišite nam, povejte, kaj si želite od sester in bratov v pokrajinskem svetu; naj ostane vez med nami živa. Živimo v upanju, da se bomo v naslednjem letu lahko večkrat srečali: ob bratskem obisku, na kapitlju, pokrajinskem taboru … Predvsem pa ostajamo povezani v molitvi, ki daje moč in pogum!

V duhu našega očeta Frančiška vam kličemo: Blagoslovi naj vas Gospod in vas varuje!

Vaši sestre in bratje PS Maribor
s. Dorica Emeršič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja