NA POKRAJINSKEM TABORU PRI BRATIH IN SESTRAH OFS NA HRVAŠKEM

 

V Ludbreg – Varaždin 11. 5. 2024

V idiličnem okolju Ludbrega je minuli vikend potekalo posebno srečanje, ki je združilo brate in sestre Frančiškovega reda iz različnih delov Hrvaške.  Na katerega smo bili povabljeni tudi mi. Vabilu smo se odzvali: K.B. Slovenska Bistrica, K. B. sveti Peter in Pavel – Ptuj, K. B. sveti Jurij – Ptuj, K. B. sveti Ožbalt- Ptuj in K. B. svetega Vida iz Vidma pri Ptuju. Z nami sta bila tudi predstavnika FRAMA- iz Slovenske Bistrice in duhovni asistent p. Danilo Holc.

Srečanje je bilo osredotočeno na duhovno rast, molitev in krepitev vezi med brati in sestrami.

Eden od vrhuncev tabora je bila sveta maša. Ludbreg je znan, 500 let staro romarsko  svetišče, ustanovljeno v čast Dragoceni Kristusovi krvi.V Ludbregu  se je namreč po letu 1411, ko se je duhovniku, zaradi njegovih dvomov, med mašo vino spremenilo v kri, prišlo do več ozdravitev na duši in na telesu, na podlagi katerih je papež Leon X. izdal bulo s katero je dovolil češčenje relikvij Predragocene Kristusove krvi kar je čudež pojavil v kapeli sv. Kriza.

V drugi polovica srečanja je potekala v  Varaždinu, kjer smo spoznali in obiskali nekaj njegovih cerkva, njegovo zgodovino in pomembne poslopja. Bratje in sestre iz Varaždina so nas tudi gostili z odličnim kosilom.

Pokrajinski tabor je  priložnost za duhovno rast,  za gradnjo mostov med bratstvi. Stkale so se tudi nove bratske in sestrske prijateljske vezi.

Potekal v duhu veselja, molitve in medsebojnega spoštovanja. Tabor  potrjuje, da Frančiškov duh in vera v Boga živi in navdihuje in da ne pozna meja.

Hvala bratom in sestram iz Hrvaške  za povabilo in prečudoviti dan.

Več fotografij na: FB OFS (klik)

Foto: br. Zdenko Viljevac

tekst: br. J. K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja