80 LET SESTRE MARIJE ŽELEZNIKAR IZ FRANČIŠKOVE DRUŽINE BREZJE

Ob 80. rojstnem dnevu naše sestre Marije Železnikar, ki ga je praznovala v mesecu aprilu, smo se bratje in sestre Krajevnega bratstva OFS Brezje zbrali pri Mariji Pomagaj in prisostvovali zahvalni sveti maši, ki jo je daroval dr. Gašper Kočan. Marija je tudi njegova botrica. Ob tej priložnosti ji je sledečo čestitko našega bratstva prebral br. Mirko Smukavec: Marija, v Frančiškov svetni red sta skupaj z možem Tonetom vstopila v letu 1994 in Tvoje
redovno ime je sestra Ana. Ves ta čas sta vse do moževe smrti z dušo in srcem v edinosti služila v različnih službah našega svetnega reda. Našemu duhovnemu voditelju p. Leopoldu sta bila v veliko oporo, pa tudi ostalim patrom nista odrekla pomoči, če je kdo kaj potreboval. Po Tonetovi smrti nisi klonila, temveč si tudi sama bila na razpolago v služenju. Skupaj s Tonetom sta vestno prihajala na srečanja Frančiškove družine na Brezjah, pa na tabore in srečanja Pokrajinskega in Narodnega Frančiškovega svetnega reda. Vestno sta prihajala tudi na vse skupinske molitve pri Mariji Pomagaj, rada sta se udeleževala duhovnih vaj. S p. Leopoldom smo bili na mnogih romanjih, ki sta se jih oba udeleževala in vedno sta z ljubeznijo in vso zavzetostjo zbrala romarje za cel avtobus. Bila sta nam zgled močne vere, edinosti, ponižnosti, skromnosti, preprostosti in ljubezni do bližnjega.
Marija, s sočutjem in ljubeznijo do bratov in njihovih svojcev si jih spremljala na njihovi zadnji poti, prav tako tudi številne duhovnike. Mnogim si pomagala najti pot do Boga, da so utrdili svojo vero, bila si jim v oporo in zgled. Mnoge si s sočutjem spremljala in tolažila v njihovem najrazličnejšem trpljenju. Marija, hvala! Hvala dobremu Bogu, da Te je obdaril s tolikimi darovi in talenti, ki si jih s pridom, veliko ljubeznijo in trudom pomnožila, v dobro vseh nas in svojih bližnjih. Še enkrat neizmerna hvala za vse kar si v 80 letih življenja dobrega naredila, Bog naj Te obilno poplača z večnimi darovi, Mati Marija pa naj Te še naprej varuje na Tvoji nadaljnji poti. Marija, vsi tukaj prisotni bratje in sestre Frančiškove družine na Brezjah, k Tebi želim pristopiti, mnogo sreče, zdravja in Božjega blagoslova Ti voščiti, kajti nam vest ne da, razžaliti Ti srca. Naj dnevi pod soncem Ti še naprej mirno teko in angel Gospodov pripelje v nebo, in kadar razpade Ti čolnič življenja, zmaga naj krona in kiti glavo!
Vse to Ti želimo in se Ti zahvaljujemo bratje in sestre Frančiškove družine na Brezjah. Srečno in še na mnoga leta!
Izročili smo ji tudi darilo; relief Marije Pomagaj, ki ga je izdelal naš brat akademski kipar Viktor Konjedic.
P. dr. Viktor Papež OFM, je še posebej izpostavil, da jo je skupaj z možem Tonetom Frančiškanska provinca sv. Križa sprejela za svoja posinovljenca. Po sveti maši smo se vsi skupaj zbrali še v skupnem gostišču in Mariji nazdravili še na mnoga zdrava leta.
Tekst in foto: br. Franc Herle
Vse naj naj in obilo Božjega blagoslova vam želimo  tudi od bratje in sestre OFS iz vse Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja