IZTEK BOŽIČNEGA ČASA-JASLICE

Dragi bratje in sestre,

upam, da smo letošnji božični čas, zaradi praznovanja 800 letnice, tudi mi doživeli v vsej polnosti. Sv. Frančišek Asiški je s postavitvijo prvih jaslic na prostem, v votlini nad vasjo Greccio, želel vsem ljudem še bolj približati velik dogodek Jezusovega rojstva. Verjamem, da smo v božičnem času našli priložnost za premišljevanje, zahvalo in praznovanje ter da smo z obhajanjem rojstva deteta Jezusa začutili njegovo sporočilo ljubezni in odrešenja. Naj nas to sporočilo spremlja skozi vse leto in nas navdihuje k dejanjem dobrote, sočutja in medsebojnega spoštovanja. Naj nas vera vodi in krepi na naši življenjski poti, naj nam daje moč v izzivih in veselje v trenutkih uspeha. Zahvaljujem se vam za vašo predanost in skupno molitev ter vas vabim, da nadaljujemo s skupnim delovanjem in rastjo v veri.

Hvala tudi za vse poslane fotografije vaših krajevnih bratstev in jaslic v vašem kraju.

Podpredsednik narodnega sveta OFS br. Jožef Kozel s predsednico s. Fani Pečar in narodnim svetom OFS.

 

el

 

Več fotografij na spodnjih povezavah:

https://www.facebook.com/FranciskovSvetniRed

https://www.facebook.com/FranciskovSvetniRed

https://www.facebook.com/FranciskovSvetniRed

https://www.facebook.com/FranciskovSvetniRed

Poseben prispevek KB . CELJE v Celju pri sv. Ceciliji

Med božičnimi prazniki takoj po novem letu, je prišla na red za molitev za potrebe vseh Frančiškovih redov tudi KB OFS pri sv. Ceciliji v Celju. Tako smo se zbrali 4. januarja 2024 eno uro
pred večerno mašo v župnijski cerkvi in pred najsvetejšim molili. Ker so v naši cerkvi jaslice tudi pred oltarjem, smo z molitvijo ob enem počastili Božje detece v jaslih.
K molitvam so se nam pridružili bratje kapucini in sestre Frančiškanke Marijine misijonarke ter ostali verniki, ki so prišli k maši. Posebej smo se razveselili obiska predsednice našega PB sestre Dorice Emeršič, ki se nam je pridružila pri molitvah in pri sveti maši. Molitev in sveto mašo je vodil naš DA br. Jurij Štravs, sestra FMM Grazyna Mech pa je ob orglanju
vodila ljudsko petje, kar je naše molitve in mašo še dodatno obogatilo. V naših molitvah smo molili za vse naše Frančiškove sestre in brate, še posebej za tiste, ki zaradi zdravja ne morejo ali pa se težko udeležujejo naših srečanj, za ohranjanje frančiškovega duha med nami, da bi lažje živeli po načelih evangelija, za mir med nami in v svetu ter za našo domovino Slovenijo.
Po končani maši nas je vse skupaj br. Jurij povabil v samostansko obednico, da smo v prijetnem druženju tudi nazdravili novemu letu. Lahko rečem, da je to naše duhovno srečanje bilo tudi krasen uvod v leto 2024 in v prihajajoči praznik Svetih treh kraljev.
Foto in tekst:  Darko Potočnik
KB OFS Celje – sv. Cecilija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja