IKONA KRALJICE FRANČIŠKOVE DRUŽINE PRIROMALA V SLOVENIJO

 
br. Tomaž Potokar ob prevzemu
Foto: s. Jana Potokar                                                                                                   Fotografija ikone: mednarodna FB stran potovanja ikone
Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da v Slovenijo priromala  ikona kraljice Frančiškove družine. V Sloveniji je od 1. februarja do 30. junija.
Ikona Kraljice Frančiškove družine (Ikona Regina Familiae Franciscanae) je nastala 2018. leta v Litvi, ob 3. evropskem kongresu OFS-a in Frame. Blagoslovljena je bila 17. marca 2018. leta u Medininkaiu (Litva) in je začela svoje romanje po bratstvih OFS-a in Frame po Evropi.
Na ikoni so pod podobo Jezusa in Marije glavni zavetniki Frančiškove družine: sv. Frančišek, sv. Klara in sv. Elizabeta Ogrska.
Poslanstvo in cilj romanja ikone je obiskati sva krajevna bratstva OFS-a in Frame in na ta način prispevati k rasti zavedanja pripadnosti OFS-u in Frančiškovi družini in povezovanju Frančiškove družine v Evropi in ustvariti skupnost v molitvi.
Njena pripravljenost, da je vedno pristala na Božje pobude, je za nas navdih. Naj bo vedno z nami in nam pomaga, da bomo živeli v resničnem Frančiškovem duhu.
Link do natančnejše razlage:
Informacije o romanju ikone po Sloveniji molitev in navodila:

 Podpredsednik narodnega sveta OFS br. Jožef Kozel s predsednico s. Fani Pečar in narodnim svetom OFS.

ROMANJE IKONE KRALJICE MIRU-  FOTOREPORTAŽE

K.B. ŠIŠKA in K.B. MARIJINO OZNANENJE

Ikona je bila pri nas od 3. 2. 2024 do 11. 2. 2024. Zelo smo je bili veseli.

 

KB. SOSTRO

Od 10. do 17. februarja je bila Ikona v našem bratstvu. Vsak dan smo jo imeli pri sv. maši in potem v učilnici, kjer smo imeli kratko molitev. En brat ali sestra jo je prinesel in drug odnesel, tako je romala med nami. Zadnji dan je bila z nami na duhovni obnovi.

Mir in dobro!
Fotografija in tekst: Franc  Birk
 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja