GOSPOD NAUČI NAS MOLITI-DUHOVNA OBNOVA KRAJEVNIH BRATSTEV OFS NA PTUJU

Molitev je kakor  jed, za preživetje duše. Najboljša prihaja iz srca.
– Zahvalna molitev;  z njo se Bogu zahvaljujemo za vse sprejete darove milosti , ki jih prejemamo. V Božjih očeh , so vidna in potrebna za naš razvoj , za naše bivanje, za našo povezanost. So živ odnos, Bog – človek.
– Prosilna molitev ; Vsaka naša prošnja, je stik z Bogom. S tem, ko prosimo se združimo z njim. A smo kakor sin pred Očetom, ne dobimo vedno tega , za kar smo prosili. Pri Bogu je to za nas dobro, čeprav tega sedaj ne razumemo. Bog nam namenja vse to, kar je dobro za nas. Tudi težko breme za katero mislimo , da je krivično, Pri tem je dobro, da si zastavimo vprašanje, če nismo mi sami tisti, ki smo k temu pripomogli s svojim načinom razmišljanja in načinom življenja. Za to je prav, da se Bogu ob uslišanih prošnjah zahvaljujemo za vse ne uslišane.
– Slavilna molitev ; Najvišja evangelizacija v polni povezanosti je pričevanje za Kristusa V Svetem Duhu z Božjo navzočnostjo v nas.
Molitev postaja in postane molitev spreminjanja, Spreminjanja v milost Boga, ki živi v vsakem izmed nas. Postane zakon vere – zakon življenja. V sprejemanju in razdajanju. V tem smo mi v živem odnosu z Bogom. Smo resnica in življenje.  Gremo preko svojega razuma v svet večne dejavnosti v dobrem. V Njem , ki je in ostaja Življenje.
ABA OČE-LJUBLJENA LJUBEZEN
Boj v odnosu je naš  trud, vsakodnevne dejavnosti. Je boj, kjer ne smeš obupati. Vemo, da z Bogom zmoremo vse, kar pripomore k dobremu.
Spokornost , sužnost, služenje so prvi pokazatelji na poti življenja in nas vodijo vedno višje, vedno bližje cilju. A to pot od suženjstva do usmiljenja in odrešenja na križu mora prehoditi vsak sam. Med vsem tem se moramo naučiti sprejemati, zavrnitev in poraz. Le preko ovir življenj, lahko dosežemo cilj. Resnica je soočanje s samim seboj. Vztrajanje v zdravem odnosu Bog- človek, na poti postaja Božji poslanec za svet. Velikonočna zmaga je postane svetilka molitve, vere , dejanj  , služenja .. Postaja to, kar Bog pričakuje od nas.
Pot- trdnost- zaupanje- vera- poslušnost- predanost- Ljubezen.
Človek, brez molitve je mrtva duša, brez odnosa z Bogom. Oče naš, je ena izmed molitev, ki nas dviga k Bogu in nas povezuje z njim. Je kontemplacija …
Da je molitev moč vere , v upanju in ljubezni smo prikazali na najbolj učinkovit način z povezovalno molitvijo Serafinskega rožnega venca ob zaključku premišljevanja.
 Življenje je  velik izziv Božje milosti, hoditi z Bogom v globine bistvene Ljubezni in se v nenehnem boju učiti molitve z dušo., To je molitev, Ki odpušča in opominja, a ne rani. Molitev je dar iz Božje Ljubezni za Božjo Ljubezen
 Med premišljevanjema je potekala sveta maša, pri kateri smo obnovili naše zaobljube.
Ob duhovnem dotiku Božje Ljubezni je sledilo druženje ob dobri hrani .

 

MIR IN DOBRO
tekst: sestra. Silva Žabota
Foto: p. Matei Senteš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja