Znamenje Neba po Magdaleni Gornik za današnji čas – za mene, za tebe, za tukaj in sedaj

 

PB FSR Koper je bilo 20. avgusta 2022 poklicano, da sliši ta znamenja prav na kraju dogodkov samih, to je na Gori pri Sodražici in pri Fari na Blokah. Magdalena je že v času svojega življenja sama napovedala, da bodo njena videnja Boga in mistična doživljanja aktualizirana šele čez šest rodov po njeni smrti. Torej naj ponovim, da razumem, da je njeno življenje Bog namenil prav za nas; za ta prostor in ta čas.

Najprej smo obhajali sveto mašo na Gori pri Sodražici pri Mariji Snežni.
Br, Luka Modic (OFM Cap), nas je v nagovoru pri sveti maši, naravnal na nekaj najpomembnejših premislekov za ta dan:
– Pomembnost življenja v skupnosti, bratstvu, povezanosti. Kot pravi Luka v nagovoru; »Vedno je dobro imeti nekaj žlahte v bližini«.
– Pomembnost usklajenosti učenja in življenja. Tisto kar učimo naj tudi živimo. Jezus Kristus je svoje učenje končno tudi potrdil z dejanjem žrtve na križu.
– Iz življenja Magdalene Gornik je izpostavil pomen sporočil, ki sledijo iz njenih zamaknjenj in mističnih doživljanj, ki so se pričela na god sv. Klare , to je 11. avgusta 1848.
V zamaknjenju 20. septembra  1848 Magdalena sliši Božji glas: ” Tukaj sta dve poti. Lahko gres po desni ali levi. Pazi le, da v jamo ne padeš.”
Glavno sporočilo, ki ga Bog daje po Magdaleni Gornik, je usmerjeno na človekovo osebno zveličanje.
Prvo in za začetek najpomembnejše je treba vzeti na znanje, da gre za osebno odločitev po kateri poti bomo hodil , po levi ali desni, po široki ali ozki cesti. Svoboda, ki nam jo daje Bog, pomeni najvišji nivo odgovornosti do nas samih in drugih.
Magdalena Gornik v enem od stanj zamaknjenja med drugim pravi: »Skrbite za duše, o, kam bodo prišle. Ohranite vero … Vi le za časno skrbite, na večnost pa pozabljate. Bodite ponižni. Potrpite tukaj, zakaj tam se ne bo dalo več pomagati.”

Angelovo češčenje na grobu Magdalene Gornik je vodila sestra Silva Valič ( KB Nova Gorica)

Ustavili smo se pri kapelici v Janežih, kjer je Gornikova pogosto molila in mela videnja
Takoj potem ko je br. Marjan spovedal še zadnjo romarsko dušico in smo bili že vsi pod varno streho vozil, se je ulil dež kot iz škafa, kot se temu lepo reče v ljudskem jeziku
Sledilo je kosilo iz popotne torbe pri gasilcih v Novi vasi na Blokah.
in obisk cerkve sv. Mihaela in litanije Matere božje po porcijunkulskem napevu
Sv. nadangel Mihael, brani nas v boju zoper zalezovanje hudobnega duha

Nato smo se okrepljeni z lepoto doživetega dneva odpravili  domov.

Lepota nas dviga k Bogu. HVALA vsem romarjem, da smo lepoto življenja Magdalene Gornik lahko doživeli v skupnosti bratstva. Hvala vsem za vse sodelovanje in pomoč pri poteku romanja; Gasilskemu društvu Nova vas na Blokah za prisrčno gostoljubnost in lepo srečanje, duhovniku g Francu Bizjaku za razpoložljivost cerkve Marije Snežne na Gori, duhovniku g Simonu Virantu za razpoložljivost pri cerkvi sv. Mihaela pri Fari in Kristini za čudovito glasbo preko celega dneva, br. Marjanu za svete spovedi  in za somaševanje, ter br. Luku za napotke, ki vodijo v nebesa, sestri Mojci (FMM) in Grazyna (FMM) za njuno prisotnost in karizmo posvečenega življenja, Lojzki Fučka in Mariji Vrtovec za vsaj 10 verzij seznama romarjev ter mojemu možu, Borisu, ki kuha kosilo, medtem ko jaz pišem te vrstice.

vaša Barbara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja