Vodnjaki za Afriko

SVET IMA TEŽAK SOCIALNI DOLG DO UBOGIH, KI NIMAJO DOSTOPA DO PITNE VODE. (papež Frančišek)

Bratje in sestre OFS (Frančiškov svetni red) in FRAME (Frančiškove mladine) iz vse Evrope smo se povezali med seboj z enim namenom: zagotoviti želimo temeljno človekovo pravico do pitne vode in omogočiti postavitev vodnjakov v treh vaških skupnostih v Ugandi, Zimbabveju in Malaviju. Odgovoriti želimo na spodbudo papeža Frančiška: »dostop do pitne vode je temeljna in univerzalna človekova pravica, ker je voda nujna za preživetje … (Laudato si, 30).
Vemo, da ne bomo mogli pomagati vsem, zato smo se odločili, da bomo najprej pomagali skupnostim Frančiškovega svetnega reda v Ugandi, Zimbabveju in Malaviju, ki najbolj trpijo zaradi pomanjkanja pitne vode. Naš cilj je, da bi omogočili postavitev treh vodnjakov. Postavitev enega vodnjaka z ustreznim sistemom stane okoli 38.000 evrov.
Spoštovani! Težko si predstavljamo, kakšno je življenje teh ljudi. Ko odpremo pipo in iz nje priteče pitna voda, se spomnimo nanje! Tudi mi smo odgovorni!
Na spodnji račun lahko nakažete svoj dar, četudi bo samo dar uboge vdove. Tudi na ta način lahko naredimo velike reči. Bog vam povrni za vašo velikodušnost!

Mir in dobro!

Metod Trajbarič, predsednik Narodnega sveta OFS Slovenije

SI56 0430 2000 3307 102
Namen: Afrika

FSR SLOVENIJE
PREŠERNOV TRG 4
1000 LJUBLJANA

Več o tem projektu lahko preberete na http://well4africa.eu/

Še nekaj o vodnjakih v Afriki >>>

Avtor: MT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja