Srečanje predsednikov in duhovnih asistentov KB OFS Slo

Na predvečer svetega Jožefa smo se na zoom srečanju dobili sestre in bratje iz Narodnega sveta ter predsedniki in duhovni asistentje krajevnih bratstev OFS Slo. Prisotnih nas je bilo iz 21 krajevnih bratstev.

Po uvodnem pozdravu predsednice nas je nagovoril p. Danilo Holc, OFM Conv, narodni duhovni asistent, ki je pred nas postavil lik svetega Jožefa, zavetnika delavcev in delo samo.
Po duhovnem nagovoru smo se na kratko predstavili, potem pa po sobah nadaljevali podeljevanje tega, kako živimo po bratstvih v korona času. Glede na kasnejše poročanje o teh pogovorih v manjših skupinah, se kljub situaciji, ki nas drži že nekaj časa v osami, po bratstvih kljub vsemu vsaj nekaj dogaja:
– kateheze, ki so pripravljene, so uporabne in v glavnem pridejo do sester in bratov;
– revija Brat Frančišek prinaša veliko dobrega in zanimivega branja;
– minoriti so nam ob letu svetega Jožefa podarili podobice tega svetnika, ki so bile razdeljene med sestre in brate. Hvala za idejo in uresničenje le-te;
– ponekod se bratstva srečujejo preko zooma (preko te spletne platforme pripravljajo tudi dogodke – npr. KB kofja Loka in slavljenje);
– ponekod se bratstva dobivajo pri sveti maši in po njej še ostanejo v njej in nadaljujejo s takim srečanjem;
– v nekaterih bratstvih so v postnem času že pripravili (ali pa ga še bodo) molitev križevega pota v župniji;
– sestre in bratje so med seboj povezani s telefonskimi klici …

Seveda pa ostaja želja, da bi se čimprej lahko videli v živo, saj osebnega srečanja (in zaključkov srečanje v obliki agape) tehnika ne more nadomestiti.

V zadnjem delu pa smo pregledali dogodke, ki nas v prihodnjih mesecih še čakajo in se po zaključni molitvi in blagoslovu odpravili domov oz. kliknili na gumb na računalniku.
Lepo je bilo po vsem tem času videti znane obraze. Ob tem je prav, da se zahvalimo vsem predsednikom KB, ki s pomočjo duhovnih asistentov najdejo toliko različnih načinov, da ostaja bratstvo povezano.

Zapisnik je v prilogi.
SREČANJE PREDSEDNIKOV IN DUHOVNIH ASISTENTOV KB OFS SLOVENIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja