SLOVESNE OBLJUBE V OFS ŠTEPANJA VAS

V četrtek, 19. 10. 2023, je krajevno bratstvo Frančiškovega svetnega reda Štepanja vas, po skupni večerni sveti maši, ki jo je daroval brat Klemen Verdev OFMCap in večernicah, medse v velikem veselju sprejelo novo članico, sestro Jelo.
Na slovesnosti smo se zbrali bratje in sestre OFS, bratje kapucini, Frančiškovi ter Jelini prijatelji in farani župnije Štepanja vas. Vzdušje je bilo čudovito. Zaobjelo nas je prisrčno veselje. Izžarevala je bratska ljubezen. Bog nam je dal novo sestro v naši lepi Frančiškovski družini. Dal nam je sestro Jelo, ki pristno živi evangelij, uboštvo, ponižnost, preprostost, veselje … Sestro, ki je odprta in iz katere žari svetloba ter ljubezen Najvišjega. Ženo molitve. Po zaobljubah smo se zbrali v kapucinskem samostanu, kjer smo se veselo družili od dobrotah vrlih žena. V veliki hvaležnosti smo slavili Boga in mu prepevali ob igranju na kitaro. Počastili smo tudi našo nebeško Mati Marijo.
Skupaj z našim serafskim očetom Frančiškom vzklikajmo: »Najvišji, vsemogočni, dobri Gospod, tebi hvala, slava in čast in ves blagoslov.«.
s. Emina
Foto Metod Trajbarič OFS in
brat Dominik Papež OFMCap
Več fotografij na Facebook OFS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja