KB OFS NOVO MESTO sv. Lenart-ROMANJE  IKONE KRALJICE FRANČIŠKOVE DRUŽINE Z RELIKVIJAMI IN OLJENKE MIRU

 

😇🙏
V času od nedelje, 18. 2. do sobote, 24. 2. 2024 smo v naši župniji gostili Oljenko (luč miru) in ikono Kraljice Frančiškove družine z relikvijami sv. Frančiška, sv. Klare in sv. Elizabete Ogrske. Imeli smo to čast in privilegij, da smo v naši sredi gostili oba znamenja hkrati. Oljenko miru smo prejeli od skupnosti šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja in ikono Kraljice Frančiškove družine iz skupnosti v Sostrem. Slovesna predaja se je zgodila v nedeljo med družinsko sveto mašo.
Med tednom smo se vsak dan pol ure pred sveto mašo zbrali v molitvi pred Najsvetejšim, nato pa mašo sooblikovali s prebiranjem spisov iz življenja serafinskih svetnikov ali dogodkov povezanih s svetim Frančiškom. Brali smo o življenju sv. Frančiška, sv. Klare, sv. Elizabete Ogrske, o nastajanju tretjega reda ter o prejemu stigem na gori La verna. Mladi iz župnije so veroučencem vseh razredov med veroukom predstavili življenja svetnikov, v ta namen smo tudi ob stranskem oltarju uredili pano s kratkimi izseki iz njihovih življenj. V času mladinskega verouka smo medse povabili pričevalca Nino in Klemna Šavli, ki sta mladim približala delovanje sv. Frančiška in ga skupaj z njimi iskala v vsakdanjem življenju.
Ikona Kraljice Frančiškove družine je v dopoldanskem času romala tudi do naših bolnih sester, ki se zaradi bolezni dogajanja v župniji žal niso mogle udeležiti.
Naše mlado bratstvo je bilo v tem tednu blagoslovljeno z obilico milosti, zato sta bila poglobitev vere ter zaupanja neizbežna. Hvaležni smo za tako izjemno priložnost in kličemo božjega blagoslova nad vse skupnosti, ki bodo v prihodnje gostiteljice luči miru in ikone Kraljice Frančiškove družine.
s. Helena Molan
OFS Novo mesto – sv. Lenart
          

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja