ROMANJE OLJENKE MIRU- KB OFS CELJE

Oljenka miru -molitve za potrebe vseh Frančiškovih redov vCelju pri sv. Ceciliji

Med božičnimi prazniki takoj po novem letu, je prišla na red za molitev za potrebe vseh Frančiškovih redov tudi KB OFS pri sv. Ceciliji v Celju. Tako smo se zbrali 4. januarja 2024 eno uro
pred večerno mašo v župnijski cerkvi in pred najsvetejšim molili. Ker so v naši cerkvi jaslice tudi pred oltarjem, smo z molitvijo ob enem počastili Božje detece v jaslih.
K molitvam so se nam pridružili bratje kapucini in sestre Frančiškanke Marijine misijonarke ter ostali verniki, ki so prišli k maši. Posebej smo se razveselili obiska predsednice našega PB sestre Dorice Emeršič, ki se nam je pridružila pri molitvah in pri sveti maši. Molitev in sveto mašo je vodil naš DA br. Jurij Štravs, sestra FMM Grazyna Mech pa je ob orglanju vodila ljudsko petje, kar je naše molitve in mašo še dodatno obogatilo. V naših molitvah smo molili za vse naše Frančiškove sestre in brate, še posebej za tiste, ki zaradi zdravja ne morejo ali pa se težko
udeležujejo naših srečanj, za ohranjanje frančiškovega duha med nami, da bi lažje živeli po načelih evangelija, za mir med nami in v svetu ter za našo domovino Slovenijo.
Po končani maši nas je vse skupaj br. Jurij povabil v samostansko obednico, da smo v prijetnem druženju tudi nazdravili novemu letu. Lahko rečem, da je to naše duhovno srečanje bilo tudi krasen uvod v leto 2024 in v prihajajoči praznik Svetih treh kraljev.
br Darko Potočnik
KB OFS Celje – sv. Cecilija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja