RAZPIS NATEČAJA ZA LOGOTIP OFS Slo

Narodni svet Frančiškovega svetnega reda Slovenije (NS OFS Slo) objavlja natečaj za oblikovanje logotipa OFS Slo. Namen natečaja je izbrati logotip, ki bo kot uradni simbol predstavljal red. Z logotipom želimo vzpostaviti lastno identiteto in prepoznavnost v svetu.

Logotip bomo uporabljali za različne promocijske materiale: za letake, plakate, objave v medijih, na dopisnih listih, žigu, spletni strani, pri tisku na majice …

Najboljši predlog, ki ga bodo izbrali NS OFS in predsedniki krajevnih bratstev OFS, bo nagrajen s plačilom prevoza pri romanju v Assisi, novembra 2020 (oz. pri naslednjem, če bi slučajno to romanje ne bilo mogoče).

 

 Kaj naj bo temelj za  logotip OFS?

Vodilo in življenje Frančiškovih sester in bratov v svetu, ki  je: izpolnjevati evangelij  našega Gospoda Jezusa Kristusa po zgledu svetega Frančiška Asiškega v bratstvu.

simbol Tau

da smo iz Slovenije

– napis OFS

– Pri tem se naj uporabi maximalno 4 barve (od tega so tri že določene – rjava, bela in črna).

 

 

Kriteriji izbora:

Logotip bo izbran glede na:

– Vsebinska izhodišča in uporabljene simbole;

– Prepoznavnost in uporabnost;

– Izraženo kreativnost in originalnost;

– Enostavno uporabo

 

Pogoji za prijavo:

V natečaju lahko sodeluje vsakdo (neodvisno od tega ali je sestra in brat OFS). Pri končni izbiri pa nimajo pravice glasovanja tisti, katerih izdelki sodelujejo v izboru.

 

Rok za oddajo:

Svoje rešitve (logotip skupaj z njegovo razlago) pošljite najkasneje do 30. junija 2020 do polnoči na e-naslov: minister@ofs.si.

 

Izbirni postopek

Izmed prispelih predlogov bo ekipa za promocijo in NS OFS izbrala tri predloge, med katerimi se bodo NS OFS in predsedniki KB lahko odločili na narodnem srečanju svetov (eno KB en glas). Takrat bodo sprejeli tudi morebitna dopolnila k pripravljenemu in izbranemu predlogu.

S podelitvijo OFS odkupi vse materialne avtorske pravice iz 22. člena Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah z avtorja na naročnika, za uporabo v Sloveniji in v tujini, za ves čas delovanja, za uporabo v tiskani in elektronski obliki.

 

Dodatne informacije:

Dodatne informacije lahko zainteresirani prijavitelji dobijo preko e-pošte: minister@ofs.si.

Ostali, ki bodo prav tako oddali ponudbo, bodo dobili knjižno nagrado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja