POKRAJINSKI TABOR FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA MARIBOR

Praznovanje Dneva državnosti sestre in bratje Frančiškovega svetnega reda (OFS) vsako leto združujemo z našim srečanjem, bodisi na pokrajinskem, vsako tretje leto pa na narodnem nivoju.  Bratstva mariborske metropolije smo se z duhovnimi asistenti, predstavniki 1. reda OFS, iz vrst frančiškanov, minoritov in kapucinov ter ostalimi simpatizerji sv. Frančiška tudi letos zbrali na Vidmu pri Ptuju, kjer že vrsto let zapored poteka naš pokrajinski tabor. Letos so se taboru pridružili tudi bratje in sestre iz varaždinskega bratstva. Ogenj ljubezni, ki žge, je bila rdeča nit tokratnega srečanja.
Že ob zbiranju je bilo čutiti prisrčno vzdušje med brati in sestrami, saj smo vselej veseli drug drugega, ko se spet srečamo.
Naše srečanje smo pričeli s sv. mašo za domovino, ki jo je vodil provincial kapucinov p. Primož Kovač. Začetek maše je bil zaznamovan s slovesnim prihodom zastave. Nato je sledil slovesen prihod Marijine Ikone Kraljice miru, ki roma po vsem svetu in prinaša velik blagoslov. Njena prisotnost je za nas vse zbrane velika čast. Po koncu maše je sledila kava in pecivo to je bila tudi priložnost poklepetati in podružiti se s sestrami in brati drugih krajevnih bratstev. Nato smo prisluhnili pričevanju dveh parov: domačinoma Tinici in Tončku ter Marini in Zdenku iz varaždinskega bratstva. Kdor premore vzdrževati ogenj ljubezni v zakonskem odnosu, ga je sposoben netiti tudi v medsebojnih odnosih izven doma, v službi, med sosedi,.. in tudi v krajevnih bratstvih Frančiškovega svetnega reda, ki se sestajajo vsaj enkrat mesečno.
Krajevno bratstvo Videm je poskrbelo za odlično kosilo iz žara. Ob hrani, dobri kapljici in v prijetni družbi smo tudi zapeli, kot se za praznovanje spodobi, k čimer nas je spodbudil priložnostni trio instrumentalistov v sestavi p. Danila, s. Katje in br. Jožeta, ki je petje vodil tudi pri sv. maši.
Z Bratom ognjem, ki nas je še dodatno ogrel, smo zaključili srečanje v bližnjem Frančiškovem parku s petimi litanijami ter s Frančiškovim blagoslovom. Ter seveda s povabilom in obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo.
Razšli smo se hvaležni za duhovno bogat preživet dan in s seboj ponesli ogenj ljubezni – saj, če želimo drugega vneti, moramo mi goreti.
 
Več fotografij na:
https://www.facebook.com/FranciskovSvetniRed/posts/pfbid06arv714BVvbDQvGXdwBzrcRzmJ7AZSSQ6z1L3AtcSkGA7jLuKEZmcEogpQvJb6QWl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja