Obljube v dveh bratstvih OFS (Mb – sv. Marija in Piran)

Letošnji november je v vrste sester in bratov pripeljal nove sestre.

Prejšnjo nedeljo, 10. novembra, je v mariborskem krajevnem bratstvu sv. Marija izrekla obljube sestra Suzana Markovič.

Na praznik sv. Elizabete Ogrske pa se je tudi krajevno bratstvo Piran povečalo za dve sestri. O dogodku so sami zapisali takole:

Letos je bil praznik naše zavetnice sv. Elizabete Ogrske v krajevnem bratstvu v Piranu prav posebno slovesen.
Po zaključenem enoletnem noviciatu sta pri zahvalni sveti maši slovesno obljubili, da bosta živeli evangelij po karizmi sv. Frančiška Asiškega sestri Antonija Božič in Marijana Valič Stipančič. Poleg sester in bratov domačega krajevnega bratstva so z njima praznovali tudi številni sorodniki in prijatelji. Novima sestrama je voščili in zaželeli veliko blagoslova tudi p. Igor Salmič, provincijal slovenske minoritske province.
Piransko krajevno bratstvo, ki se ponaša s sedemstoletno zgodovino, je v povojnih časih skoraj zamrlo. Pred tridesetimi leti je bilo bratstvo, ki nikoli ni ostalo brez sester in bratov na novo zaživelo, ko je slovesne obljube dalo osemnajst sester in bratov. Od takrat pa so se v Piranu že šest krat veselili obljub novih sester in bratov. Teh zadnjih so še prav posebno veseli, ker se tudi piransko bratstvo “stara”, mnogi pa so že šli skozi svoj “tranzitus” k Bogu.
Predsednik krajevnega bratstva je v zahvali obema sestrama zaželel, da bi tudi oni dve obhajali vsaj trideset letnico svojih obljub!
Naj ju blagoslavlja dobri Bog, vodi Sveti duh, spremlja Marijino varstvo in navdihuje zgled sv. Frančiška Asiškega ter sv. Elizabete Ogrske!

Vsem trem “novim” sestram želimo: Mir in vse dobro!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja