Novi številki revij Brat Frančišek in Frančiškov prijatelj

V mesecu juliju sta izšli novi številki revij Brat Frančišek (četrta) in Frančiškov prijatelj (druga)

Brat Frančišek  (revija, ki jo pripravljajo bratje frančiškani s sodelavci) se tokrat dotika posebne vrste svetnikov: cerkvenih učiteljev. V reviji je opisan svetniški kandidat Anton Strle in blaženi najstnik Carlo Acutis. Najdemo pa tudi utrinke iz življenja in dela krajevnih bratstev OFS, pa tudi  poročilo z narodnega tabora OFS, ki je bil letos združen s festivalom FO in FRAMA in je potekal v Škofji Loki. Pozabljeno pa ni tudi na razvedrilo, pa še knjigo se lahko naučite narediti.

Revijo lahko prelistate tudi na svetovnem spletu – tukaj.

Tema druge številke Frančiškovega prijatelja, (revije, ki jo izdajajo bratje kapucini) je ustrezna počitniškemu času – ŠPORT. Lansko leto (2018) junija je namreč Dikasterij za laike, družino in življenje pri svetem sedežu izdal dokument »Dati najboljše od sebe«, ki predstavlja krščanski pogled na šport in človeško osebo. Slednji je tudi v ozadju teme tokratne številke Frančiškovega prijatelja. Hkrati pa je na šport pogledano tudi skozi oči svete Klare in svetega Frančiška.

Nova svetnica, katere življenje je tokrat pod drobnogledom, je sveta Marija Katarina Kasper, ki je ustanoviteljica Inštituta ubogih dekel Jezusa Kristusa, in jo je za sveto razglasil papež Frančišek 14. oktobra 2018.

Med knjigami pa je tokrat predstavljeno novo delo Gregorja Čušina Zgodbe iz velike knjige in majhnega predala, ki jo je likovno oblikoval br. Luka Modic.  Ob vsem pa nas čaka tudi kar nekaj dogodkov, ki so se v zadnjih mesecih zgodili pri nas. Tudi Frančiškov prijatelj se dobi na spletu – tukaj.

Veliko prijetnega počitniškega branja torej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja