Nazarje, duhovne vaje za OFS – Dar dialoga

Nazarje, 15.-17. marec 2019

V Nazarjah so drugi letošnji postni vikend potekale duhovne vaje za setre in brate OFS in prijatelje svetega Frančiška.

Naslov duhovnih vaj  je bil: 800 let po obisku sv. Frančiška pri sultanu, z dodatnim naslovom: DAR DIALOGA. Duhovne vaje je vodil br. Janez Papa. Duhovnih vaj se nas je udeležilo 8 bratov in sester.
Zbrali smo se ob 19. uri in začeli z večerjo. Nato smo se zbrali v dvorani in si najprej pogledali delček filma o svetem Frančišku, ko je ta obiskal sultana, tako da smo se lahko uvedli v premišljevanje o dialogu, ki ga je imel Frančišek s sultanom in o odnosih, ki so vir dobrega dialoga.
Drugi dan smo govorili o islamu, o stebrih islama, ki niso tako zelo različni od stebrov krščanske vere. Po kosilu smo si ogledali znamenito knjižnico v samostanu, ki nam jo je pokazal p. Andrej Pollak, župnik v župniji Nazarje. Popoldan smo govorili o etiketiranju ljudi in o predsodkih, ki jih kažemodo drugih. Zvečer smo si ogledali film o odnosih in dialogu v družini: BOŽJA VOLJA.
V nedeljo pred mašo smo se seznani z izjavo o bratstvu in sodelovanju, ki sta jo podpisala papež Frančišek in veliki imam v Abu Dhabiju. Nato smo se pripravili na mašo, si razdelili vloge za sodelovanje pri maši, pripravili uvode in prošnje. Po kosilu smo se bratsko poslovili  in se razšli vsak na svojo pot.
br. Tonček

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja