Molitvena duhovna spodbuda – februar 2022

V dnevih, ko moramo od blizu spremljati vojne razmere v Ukrajini, in je molitev ena od redkih stvari, ki jo lahko vsi naredimo, da bi sami doprinesli k izboljšanju stanja. Kot priponko tako ponujamo običajno mesečno molitveno spodbudo, ki jo je za mesec februar pripravila s. Terezija Žerdin, SSK.

SPODBUDA ZA DUH ASSISIJA 27. 2. 2022

(Besedilo je dodano tudi v zbirko vseh do sedaj pripravljenih spodbud, ki jo najdete tukaj.)

Hkrati pa skupaj s papežem vabimo, da bi pepelnično sredo – 2. marec 2022 – namenili molitvi in postu za mir.  Ob koncu splošne avdience, 23. februarja, je tako sveti oče dejal:

»Kljub diplomatskemu prizadevanju v zadnjih tednih, se vedno bolj odpirajo alarmantni scenariji. Tako kot jaz tudi mnogi ljudje po vsem svetu doživljajo tesnobo in zaskrbljenost. Še enkrat je mir vseh ogrožen z delnimi interesi. Rad bi pozval tiste, ki imajo politične odgovornosti, naj si resno izprašajo vest pred Bogom, ki je Bog miru in ne vojne, ki je Oče vseh in ne samo nekaterih, ki nas želi kot brate in ne sovražnike. Prosim vse vpletene strani, naj se vzdržijo vseh dejanj, ki bi prebivalstvu povzročila še več trpljenja, destabilizirala sobivanje med narodi in diskreditirala mednarodno pravo.«

In nadaljeval:
“Sveti oče je vse, tako vernike kot neverne ljudi, pozval k molitvi in postu za mir: »Jezus naj je učil, da se na hudičevo nesmiselnost nasilja odgovori z Božjim orožjem, z molitvijo in postom. Vse vabim, naj pepelnično sredo, 2. marca, namenijo dnevu posta za mir. Vernike na poseben način spodbujam, naj se na ta dan intenzivno posvetijo molitvi in postu. Kraljica miru naj obvaruje svet pred norostjo vojne.”

Molimo za mir!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja