Molitvena duhovna spodbuda Duh Assisija – januar 2022

Ob koncu nedeljskega nagovora po molitvi Angel Gospodov, v nedeljo, 23. januarja, je papež izrazil zaskrbljenost zaradi napetosti na meji med Ukrajino in Rusijo, kjer preti izbruh vojne. Povabil je, naj je politika v službi človeškega bratstva in ne posameznih interesov.

Svojo zaskrbljenost je papež Frančišek izrazil z besedami: »Z zaskrbljenostjo spremljam naraščanje napetosti, ki grozijo, da bodo zadale nov udarec miru v Ukrajini, ter postavljajo pod vprašaj varnost na evropski celini, kar bo imelo še širše posledice,« je dejal in pozval k molitvi in delovanju za skupno dobro: »Iskreno pozivam vse ljudi dobre volje, naj molijo k vsemogočnemu Bogu, da bi vsa politična dejanja in pobude služili človeškemu bratstvu in ne delnim interesom. Kdor si prizadeva samo za lastne cilje na škodo drugih, zaničuje svojo poklicanost človeka, saj smo vsi ustvarjeni kot bratje.«

Za dan molitve je predlagal naslednjo sredo: »Zaradi tega in z zaskrbljenostjo, ko vidim trenutne napetosti, predlagam, da bi bila prihodnja sreda, 26. januar, dan molitve za mir.« Sveti oče je na podoben način vernike povabil k molitvi že nekajkrat: leta 2021 se je molilo za Libanon, leta 2018 za Kongo in Južni Sudan, leta 2013 za mir v Siriji. Prošnja je vedno enaka: da bi mir in bratstvo premagala vojno in sovraštvo. Nevarnost nove vojne med Rusijo in Ukrajino, ki ogroža mir na celotni evropski celini, je v ospredju že nekaj tednov.

Frančiškovi pa dodajamo (sicer en dan kasneje) molitveno spodbudo ob 27. v mesecu, ki jo je za mesec januar 2022 pripravila s. Tina Dajčer, ŠSSFKK.

Spodbuda Duh Assisija jan 2022

Besedilo je dodano tudi v zbirko vseh do sedaj pripravljenih spodbud, ki jo najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja