Križev pot, Frančiškovi- 26. marec 2021

»Kristus, ubog in križan«, zmagovalec smrti in od mrtvih vstali, največje razodetje Božje ljubezni do človeka, je »knjiga«, v kateri naj se bratje in sestre s posnemanjem sv. Frančiška učijo, zakaj in kako živeti, ljubiti in trpeti. V njem odkrivajo vrednost nasprotovanj zaradi pravičnosti ter smisel
težav in križev vsakdanjega življenja. Z njim morejo sprejeti Očetovo voljo tudi v najtežjih okoliščinah in živeti v frančiškovskem duhu miru, v zavračanju slehernega nauka, ki nasprotuje človekovemu dostojanstvu. (Konstitucije OFS, člen 10)

V času, ko so zaradi epidemioloških razmer naša druženja daleč od tistega, kar so bila pred korono, toliko bolj čutimo, kako potrebna je povezanost. Med drugim tudi molitvena povezanost. Tako smo pred začetkom velikega tedna  v petek, 26. marca 2021, Frančiškovi povabljeni, da skupaj molimo križev pot, pa naj bo to vsak zase ali v krogu bratstev ali kot tisti, ki molitev vodijo v župniji. Predlog križevega pota z molitvami svetega Frančiška je v prilogi.
Lahko pa se molitvi križevega pota 26. marca ob 17.30 pridružite na povezavi spodaj.  Molili ga bodo sestre in bratje iz KB  sv. Cecilija, Celje.

Križev pot s Frančiškovimi molitvami-net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja