Duh Assisija 2020

Predvideno srečanje 24. oktobra 2020 v Celju je seveda nemogoče izpeljati,  vseeno pa Duh Assisija ostaja. Razlago je pripravila sestra Tina Dajčer. V priponkah pa lahko najdete tudi duhovno spodbudo br. Igorja Salmiča OFM Conv ter molitveno uro za mir.

Sicer pa bo molitev za mir, 27. oktobra 2020,  predvajana s strani šolskih sester tudi na tej strani:

Duh Assisija, molitev na spletu

 

Dragi Frančiškovi bratje in sestre, draga Frančiškova mladina!

V pripravah na letošnji Duh Assisija, ki naj bi ga pod geslom Dialog –  pot k miru, v Celju obhajali to soboto, je glede na situacijo v Sloveniji, program že večkrat zamenjal obliko. Veselili smo se našega molitvenega srečanja za mir pri bratih kapucinih, našega druženja, pričevanj, daritve svete maše in predvidenega romanja za mir od sv. Cecilije do sv. Danijela. A od vsega načrtovanega je ostalo zelo malo.  Morda pa vendarle tisti bistveno – iskrena želja, da se v Duhu povežemo v molitvi za edinost in mir.

V ta namen smo pripravili molitveno uro, ki je priložena v drugi priponki in naj bi se molila v torek 27. 10. 2020. Besedilo in pesmi lahko glede na možnosti, ki jih imate, tudi prilagodite.

V kolikor bi se katera od redovnih skupnosti odločila za prenos molitvene ure preko spleta, vas prosim, da to sporočite s. Hermini Nemšak (hermina.nemsak@rkc.si), ki bo informacijo posredovala tudi drugim, zlasti OFS in FRAMI.

Hvala p. Igorju Salmiču OFMConv, predsedniku Frančiškovske konference Slovenije, ki se je odzval povabilu in je ob tej priložnosti za vse nas pripravil bogato spodbudo. Prav tako hvala sestram Frančiškankam Marijinim misijonarkam iz skupnosti v Celju, ki so z mislijo na FRAMO pripravile video prispevek o dialogu. Od sobote 24. 10. naprej si ga bo možno ogledati na YouTubu pod naslovom: Duh Assisija 2020 – s. Grażyna Mech FMM o dialogu. (https://youtu.be/moxPuQdwfXg). Vabljeni k ogledu!

Hvaležna za našo molitveno povezanost in za ustvarjalnost ljubezni, ki tudi v težkih okoliščinah, lahko najde pot do sočloveka, vam v imenu Komisije za duhovnost in vzgojo pri FKS želim, da bi vaš pogled ostajal usmerjen h Gospodu, ki nam vsak dan znova želi podariti svoj mir.

Tina Dajčer, ŠSFKK

 

Duh Assisija – spodbuda okt 2020

Molitvena ura za mir- 2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja