Dan svetov KB Mb pokrajine

Potem ko nas je korona, ki nas je blokirala v zadnjem času, izpustila iz svojega prijema, smo se sestre in bratje OFS iz svetov krajevnih bratstev MB pokrajine ponovno dobili na običajnem srečanju – Dnevu svetov. Bratje minoriti v kloštu na Ptuju so nas ponovno lepo sprejeli in pomagali pri izpeljavi srečanja.

Predstavniki iz desetih krajevnih bratstev mariborske pokrajine so tako poleg druženja svoje sobotno dopoldne posvetili temi o  dejavni navzočnosti v družbi sester in bratov OFS.

Prof. dr. Aleš Maver, politični analitik in zgodovinar,  nam je najprej predstavil situacijo, ki nas žalosti v zadnjem času – vojno v Ukrajini, potem pa je delil z nami še  svoje razmišljanje o aktivnem delovanju kristjanov v družbi.
Video njegovega predavanja lahko pogledate tukaj:

V “delavniškem” delu srečanja pa smo se ustavili ob vprašanju, kje lahko KB OFS vstopijo v sinodalno dogajanje in kako Vodilo ter Konstitucije govorijo o našem družbenem angažiranju.

Posebej pripravljen sinodalni delovni list za OFS lahko najdete v spodnji priponki :
Sinoda in OFS – delovni list

Sicer pa se gradiva  za del mariborske nadškofije najdejo na povezavi sinode.

Po druženju pri kosilu se je srečanje zaključilo s križevim potom svetega Leonarda Portomavriškega, velikega spodbujevalca pobožnosti križevega pota. Besedilo lahko najdete v letošnji drugi številki revije Brat Frančišek.

Hvala vsem, ki ste se srečanja udeležili, posebej pa tistim, ki so srečanje pomagali pripraviti.

Nekaj foto utrinkov lahko najdete v spodnji galeriji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja