Dan molitve in posta za mir

Mnogo je vojnih žarišč po svetu, a povabljeni, da se danes, 11. oktobra 2022,  pridružite postu in molitvi za mir v Ukrajini na predlog frančiškovih bratov in sester!

Spodnje besedilo je del povabila, ki ga je poslala Konferenca Frančiškove družine (celotno besedilo najdete v priponki spodaj):

»Z mirom ni nič izgubljeno, z vojno pa se lahko vse izgubi. Naj se ljudje spet razumejo. Naj znova govorijo drug z drugim. Če bodo drug z drugim ravnali v dobri veri in s spoštovanjem obojestranskih pravic, bodo spoznali, da odkrita in učinkovita pogajanja nikoli ne škodujejo častnemu izidu pogajanj.« Leta 1939 na predvečer izbruha druge svetovne vojne je Pij XII. ta vzklik naslovil na vse ljudi. Njegove besede so danes znova vznemirjujoče aktualne. »Nikoli več vojne!« je med nagovorom v Združenih narodih vzkliknil sv. papež Pavel VI. Sv. papež Janez Pavel II. je vojno označil za »pustolovščino brez vrnitve«. 25. septembra 2015 je papež Frančišek nagovoril Združene narode z enako prošnjo: »Nič več vojne; vojna je zanikanje vseh pravic.«

Pozorni na znamenja časa in omenjene besede naše karizme ter naših pastoralnih voditeljev, vas vabimo, da resno in goreče posvetite pozornost skrbi za mir in nenehno molite za ta dragoceni dar.

Zato vas prosimo, da se pridružite Frančiškovi družini pri obhajanju posebnega dneva posta in molitve 11. oktobra 2022.  Ko v zlu vidimo skrivnost delovanja nemoralnosti, nanj odgovarjamo s pokoro in molitvijo, s spodbujanjem k spravi in miru ter z ozaveščanjem nas samih in drugih ljudi o tem temeljnem vprašanju. Naj v svoji formaciji in oznanjevanju, v raznolikem delovanju in projektih, v katerih služimo ljudem, v besedah in v vsakdanjem življenju na vso moč in prepričljivo spodbujamo mir in spravo.

Konferenca – poziv k molitvi za mir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja