Binkoštni praznik – voščilo generalnega ministra OFS

Ob letošnjem binkoštnem prazniku je svoje voščilo poslal naš generalni minister br. Tibor Kauser, OFS

Rim, 3. maj 2022

 

Dragi sestre in bratje!

Ob binkoštnem prazniku vas vse vabim, da molite in prosite Boga, naj nam podeli darove Svetega Duha, da bi lahko živeli svoj poklic v bratskem duhu ter vedno bolje služili bratstvom in tistim, ki potrebujejo našo pomoč.

Prosimo za sedem darov Svetega Duha, ko se osredotočamo na bratsko življenje, na naš poklic, na našo identiteto.
Prosimo za dar modrosti, da bi lahko stvari, s katerimi se soočamo, preizkušali ali so od Boga, in kot take v dobro naših sester in bratov, ali ne.
Prosimo za dar umnosti, pri čemer se spomnimo, kaj nam je rekel sveti Janez Pavel II.: Duc in altum! – Odrini na globoko! Odrinimo, ne bojmo se globine, ne ostanimo na površju, v plitvini! Dovolimo si odkriti čudovite globine našega poklica!
Prosimo za dar sveta, saj je v tem svetu pogosto res težko razločevati, prav govoriti, se zavzemati za prav in pravično. Prosimo za milost tega daru, ki naj nam pomaga delati najboljše za naše brate in sestre.
Prosimo za dar moči, ko živimo med številnimi stvarmi, ki nas želijo oslabiti, nam odvzeti naše prepričanje, ki hočejo, da se odrečemo svojim trdnim stališčem, celo da se odrečemo svoji identiteti svetnega frančiškovca. Prosimo za ta dar posebej za tiste, ki živijo v izjemno težkih okoliščinah, v vojni ali v kakršni koli krizi.
Prosimo za dar vednosti, da bi vedeli, kaj je dobro in kaj zlo, kaj moramo storiti, da okrepimo svoja bratstva in čemu se moramo izogibati.
Prosimo za dar pobožnosti, da bi vedno postavili Boga v središče naših misli in naših dejanj, v središče življenja naših bratstev. Naj bosta molitev in kontemplacija duša vsega, kar smo in kar počnemo (prim. Vodilo OFS,  člen 8).
Končno prosimo za dar strahu Božjega, ker naša bratstva potrebujejo sestre in brate, ki postavljajo Božjo voljo nad svoje osebne interese in načrte.

S temi preprostimi mislimi vam želim blagoslovljen binkoštni praznik!

Tibor Kauser
generalni minister CIOFS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja