9. volilni kapitelj KB Brezje

V nedeljo, 23. februarja 2020, smo se po sveti maši ob 16.00 uri zbrali sestre in bratje Frančiškove družine Brezje na 9. volilnem kapitlju. Prišlo nas je petdeset z volilno pravico, to pomeni, da smo že naredili stalno zaobljubo življenja v bratstvu OFS. Osnova za potek volitev je bil Direktorij za obhajanje volilnega kapitlja.
Iz pokrajinskega sveta OFS sta prišla med nas predsednica s. Mateja Trajbarič in duhovni asistent br. Jaro Knežević, ki sta predsedovala kapitlju.
Najprej nas je toplo pozdravil gvardijan samostana na Brezjah in istočasno duhovni asistent na narodnem nivoju OFS pater Robert Bahčič  (OFM) in nam zaželel uspešen potek volitev.
V prvi seji smo pregledali služenje sester in bratov v prejšnjem mandatu ter se jim zahvalili za prizadevnost, za njihov prispevek naši skupnosti. V drugi seji pa smo izvedli volitve.
V svet KB OFS BREZJE so bili za naslednje 3- letno obdobje izvoljeni:
predsednica – sestra Anica Švab
podpredsednica – sestra Zdenka Kočan
tajnica – sestra Minka Smukavec
blagajnik – brat Mirko Smukavec
odgovorna za vzgojo – sestra Alenka Jesenko
bratski animator – brat Dominik Herle
odgovorna za bolne in starejše – sestra Kristina Hafner.
Spomnili smo se tudi našega dolgoletnega duhovnega asistenta patra Leopolda Grčarja, ki nam je do svoje smrti požrtvovalno osvetljeval pot svetosti Frančiška Asiškega z zgledom in besedo. Za vse prejeto, ki bo še naprej živelo v srcih sester in bratov,  smo mu hvaležni.

zapisala: A. Švab

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja