Zaključna poslanica OFS in FRAMA

Litva, 26. avgust 2018

Na kongresu v Litvi so za zaključek sestavili poslanico, ki smo jo udeleženci ponesli v svoje domovine. Priporočamo, da jo preberete vsem sestram in bratom.

Začne tako:

Dragi bratje in sestre, naj vam Gospod da svoj mir!
Z vami želimo deliti veselje ob praznovanju 3. evropskega kongresa OFS in FRAMA, ki se je odvijal od 20. do 26. avgusta 2018 v Kaunasu v Litvi in na drugih duhovno pomembnih mestih v Litvi.

Vmes sporoča:

To zaključno poročilo želi podeliti z vami nekatere od darov Svetega Duha, ki smo jih prejeli. Vero, upanje in ljubezen, ki smo jih prejeli na kongresu, želimo deliti naprej v našem vsakodnevnem življenju.

ter preide h konkretnim, pobudam:

Ena izmed pomembnih pobud je projekt Vodnjak za Afriko (Well4Africa), ki jo je začelo litovsko narodno bratstvo OFS in FRAME in predlagalo vsem bratstvom OFS v Evropi, da bi postal ta projekt konkreten sad kongresa.

in zaključi:

To poslanico želimo končati z molitvijo k Mariji, Božji Materi. Od začetka do konca kongresa je bila z nami – njena podoba, ikona Kraljice Frančiškove družine bo nadaljevala svoje potovanje po Frančiškovih družinah Evrope. Njena pripravljenost, da je vedno pristala na Božje pobude, je za nas navdih. Naj bo vedno z nami in nam pomaga, da bomo živeli v resničnem Frančiškovem duhu.

Kaunas, 26. avgusta 2018.

Objavljena je na strani CIOFS, tu pa jo lahko preberete v slovenskem prevodu:Pripete datoteke:

Zakljucna poslanica - 3. kongres Litva OFS & YOUFRA


Vir: OFS, Avtor: Dorica, MT

Vrni se na prvo stran