Podpora p. Tadeju

Ljubljana, 14. oktober 2018

Dragi bratje in sestre!

V Vodilu je zapisano (čl. 15), naj bomo navzoči  "s pogumnim osebnim in skupnim delovanjem za pospeševanje pravičnosti, še posebej v javnem življenju."

Tako smo tudi sestre in bratje Frančiškovega svetnega reda pozvani, da odgovorimo, ko družba nastopi s širjenjem krivice. Posebno smo poklicani, da se upremo krivici, ko je napaden frančiškov brat in naše krščansko prepričanje.

 

Gotovo ste že slišali o sodnem procesu proti našemu bratu p. Tadeju OFM, o dogajanju pa si lahko preberemo tudi na http://24kul.si/montirani-sodni-proces-proti-dr-tadeju-strehovcu. Prav je, da se o tem podučimo, da zvemo, kaj takšna sodba pomeni za nas in za našo družbo.

Zato vabimo vse sestre in brate, da izrazimo svoje prepričanje proti krivični družbi v naši domovini tako, da podpišemo peticijo v podporo p. Tadeju OFM in se udeležimo drugih aktivnosti njemu v podporo. Hkrati pa uporabimo najmočnejše sredstvo, ki ga v OFS zelo dobro poznamo, da molimo za ta namen. Za vse vpletene, ki se zavzemajo za moralno in pravično družbo, pa tudi za nasprotnike, ki so proti življenju in vodijo našo prelepo domovino v moralno in duhovno temo, da bi tudi njih obsijala luč resnice.

Narodni svet OFS Slovenije

Vir: OFS, 24kul, Avtor: MT

Vrni se na prvo stran