Biti v svetu

Ptuj - sv. Peter in Pavel, 03. marec 2018

"Biti v svetu" je bil naslov letošnjega srečanja predsednikov, odgovornih za vzgojo in duhovnih asistentov krajevnih bratstev OFS mariborske pokrajine.

Po kratkem nagovoru p. Milana Kosa, ki nas je pozdravil na Ptuju in uvodni molitvi (presenetili so nas tudi otroci iz župnije, ki so nam zapeli), so predstavniki iz 11 krajevnih bratstev Mb pokrajine lahko prisluhnili predavanju p. Branka Cestnika, ki je predstavil družbeni nauk Cerkve. "Ni nam treba izumljati, kaj pomeni biti v svetu," je dejal, "Ne gre za neko skrivnost. Gre za to, da živiš svojo vero tam, kjer si; v družini, okolju, na delovnem mestu, lokalni skupnosti,..." Po predstavitvi zgodovine družbenega nauka Cerkve, se je ustavil še pri štirih načelih (načelo človekovega dostojanstva, načelo skupnega dobrega, načelo subsidiarnosti in načelo solidarnosti) in skoznje smo odkrivali, kaj lahko tudi sestre in bratje OFS naredimo v svetu.

Nekaj tega, kar smo slišali udeleženci srečanja, lahko najdemo v postnem nagovoru p. Cestnika v postnem radijskem misijonu, ki ga lahko poslušate tukaj.

V drugem delu, potem ko smo se na hitro slišali in videli tudi s sestrami in brati, ki so imeli podobno srečanje v Ljubljani, smo - ponovno ob p. Branku - pogledali, kateri sodobni mediji so nam na voljo, da smo lahko vidni in prepoznavni v svetu.

Srečanje smo zaključili z molitvijo evharističnega križevega pota.

Foto-utrinke s srečanja si lahko pogledate na fb strani Frančiškov Svetni Red.

Vir: FSR, Avtor: fani

Vrni se na prvo stran