Novo pokrajinsko vodstvo OFS Mb pokrajine

Maribor, 25. november 2017

Zadnjo novembrsko soboto so kapitularji izvolili novo vodstvo OFS Mb pokrajine.

Po treh letih, odkar so v glavnem vsi (le bratski animator je bil izvoljen na novo) v pokrajinskem svetu stopili v drugi mandat, so se v soboto, 25. novembra 2017, zbrali kapitularji iz 17. krajevnih bratstev Mb pokrajine, da bi izvolili novo vodstvo. 

Na volilnem kapitlju, ki sta za z narodne ravni vodila br. Metod Trajbarič (predsednik NS OFS Slovenije) in br. Tine Gašparič (duhovni asistent v NS OFS Slovenije), smo najprej prisluhnili poročilu o zadnjih treh letih. In po tem, kar so predstavili p. Franci Kovše (v imenu duhovnih asistentov), s. Andreja Štunf  (dosedanja predsednica PS) ter Eva Veber (predstavnica FRAME v PS), je bilo kar nekaj tega, kar je bilo narejenega (od vsakoletnih pokrajinskih taborov, večerov svetov, srečanj za predsednike, duhovne asistente in odgovorne za vzgojo, do sodelovanja s FRAMO in pripravljanja katehez ...). Poročilo je bilo sprejeto brez pripomb, pač pa z veliko zahvalo vsem, ki so delali v pokrajinskem svetu, predvsem pa predsednici, s. Andreji.

Tako kot je vse v mandatu teklo v glavnem gladko, je bilo tako tudi pri volitvah. Brez večjih težav smo dobili novo vodstvo.

Takole je sestavljeno:

Predsednica: s. Dorica EMERŠIČ

Podpredsednik: br. Goran SABOLIČ

Tajnica: s. fani PEČAR

Blagajnik: br. Jože TOMAŽIČ

Odgovorni za vzgojo: s. Andreja ŠTUNF

Bratski animator: br. Jože KOZEL 

Po fotografiranju in obilnem kosilu je nova predsednica s. Dorica izpeljala že tudi tretjo sejo. Zdi se, da nam za prihodnost ni treba skrbeti.
Staremu svetu iskrena zahvala za vse do sedaj narejeno, novemu pa želimo obilo Božjega blagoslova in navdihov Svetega Duha.

 

Vir: FSR, Avtor: fani

Vrni se na prvo stran