Romanje v Assisi za sestre in brate OFS

Assisi, 16.-19 november 2017

38 sester in bratov povezanih s Frančiškom Asiškim ter Frančiškovim svetnim redom se je od 16. do 19. novembra 2017 mudilo v Assisiju na romanju.

Sproti ste nam lahko sledili na fb profilu tukaj.

Skupaj z duhovnimi asistenti - br. Robertom Bahčičem, br. Tinetom Gašparičem, br. Marjanom Potočnikom in s. Pavlino Kolbl smo odkrivali Frančiškovo in svoje poslanstvo.

Na poti v Assisli smo se ustavili na kraju Monte Casale, kjer smo se znašli skupaj s stremi razbojniki pred usmiljenim Frančiškovim/Jezusovim obrazom. Razbojniki in svetniki, farizeji in učenci - obojno najdemo tudi v sebi, nas je nagovoril br. Marjan pri sveti maši. Večer, ko smo prispeli v našo hotel, smo namenili predstavitvi in  večerni molitvi.

Drugi dan smo začeli s sveto mašo pri Porcijunkuli - svetem kraju Frančiškovega reda. Br. Robert je pred nas položil tri stvari, ki se jih naj držimo:

- preprostost

- pomoč bližnjemu

- sprejemanje križa.

Dopoldne smo si ogledali Rivo Torto in nato samostan ter cerkvico svetega Damijana. Popoldne pa nas je po baziliki svetega Frančšika popeljal br. Janez Šamperl. Popoldne smo preživeli še v ogledu Frančiškovega doma (Chiesa nouva) ter pri sveti Klari.

Tretji dan smo se podali v Rietsko dolino, se v Greccio ustavili v božični skrivnosti in v Fonte Colombu pri pisanju Vodila. Popoldne pa je bilo prosto in smo ga lahko preživeli v mestu Assisi. Zvečer pa smo se pri Mariji Angelski pridružili ostalim romarjem, ki so bili v teh dneh v Assisiju, pri molitvi rožnega venca in procesiji z lučkami.

Kar prehitro je prišel zadnji dan. Na poti nazaj smo se ustavili še na La Verni, gori, ki je bila za Frančiška sveta. Sicer pa je pot minila v obujanju spominov na romanje in vzdušju hvaležnosti za prejete trenutke. 

Hvala vsem, ki ste poskrbeli, da je romanje bilo res lepo in blagoslovljeno.

Vir: FSR, Avtor: fani

Vrni se na prvo stran