Priročnik - službe v svetih OFS

Ljubljana - Štepanja vas, 30. september 2017

V soboto, zadnjega septembra v letošnjem letu, se je okrog 50 sester in  bratov zbralo v Štepanji vasi na srečanju sester in bratov v svetih krajevnih bratstev. Glavna tema je bil nastajajoči Priročnik, ki naj bi pomagal sestram in bratom OFS, ki so jim na volilnih kapitljih naložene posamezne službe. 

V začetku sta navzoče pozdravila predsednik OFS br. Metod Trajbariča in gvardijan ljubljanskega kapucinskega samostana br. Matej Nastran. Ta nam je s pomočjo latinskega pregovora Porta patet et cor magis (Vrata so odprta, srce pa še bolj) zaželel prijetno bivanje pri njih. Temu je sledil duhovni nagovor p. Tineta Gašpariča: Sveta Trojica kot primer delitve vlog nam je lahko vzor za delitev in sprejem posameznih služ, za katere sosestre in sobratje prepoznajo, da nam ustrezajo. Tako nekako nam je položil na srce in poskušal spodbuditi našo razpoložljivost. Celoten nagovor je dodan v priponki spodaj.

Nato pa smo program do odmora porabili še za kratek kviz o tem, koliko poznamo posamezne službe. Po odmoru so sledile delavnice, kjer si je bilo mogoče pobliže pogledati službe predsednika, tajnika, blagajnika, odgovornega za vzgojo in bratskega animatorja. Delo v delavnicah smo prekinili s kosilom. Celotno srečanje pa zaključili z litanijami svetega Frančiška ter sklepnim blagoslovom. 

Hvala bratom kapucinom za gostoljubje, vsem udeležencem pa za pripravljenost za sodelovanje.

Oglejte si galerijo fotografij!Pripete datoteke:

Službe v svetu


Vir: OFS, Avtor: fani

Vrni se na prvo stran